Laungaan azan trakhir, ” Akhiri haayat dgan pelukn surah Yassin ” (4Gmbr)

Kota Tinggi : Apa yang berlaku kepada arw4h sungguh memilukan baru semalam arw4h menghadiri kenduri dikampungnya kata Azlan Shamsi dia sempat melaungkan azan semasa solat maghrib dikenduri terbabit.

Mengikut saksi yang tiba ditempat kejadian dia melihat arw4h memeluk erat surah yassin yang terdapat dalam kereta Alzanya disaat arw4h menghembus nafas terakhir impak kem4langan yang menimpa dirinya.

Hm melaporkan akibat mel4nggar b4bi hutan melintas jalan, seorang lelaki m4ut apabila kereta dipandunya terbabas ke dalam g4ung di Kilometer 34, Jalan Lok Heng-Mawai di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.40 pagi itu, Suhaimi Bahudin, 60, terc4mpak keluar dari Perodua Alza dipandunya yang terj4tuh ke dalam gaung setinggi kira-kira 10 meter itu.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Hussin Zamora berkata, m4ngsa yang mengalami keceder4an di kep4la itu men1nggal dun1a di lokasi kejadian.

Kem4langan dipercayai berlaku apabila m4ngsa dari arah Felda Aping Barat menghala ke Mawai gagal mengawal kenderaan yang dipandu selepas terl4nggar b4bi hutan melintas jalan.

Kereta dipandu m4ngsa kemudian terb4bas ke dalam g4ung, katanya kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kota Tinggi, Azman Jantan berkata pihaknya menerima panggilan jam 6.57 pagi dan 10 anggota bergegas ke lokasi kejadian.

Katanya, Perodua Alza dipandu m4ngsa terb4bas ke dalam dalam gaung kedalaman 10 meter manakala pemandu terc4mpak keluar dari kereta.

Anggota operasi mengangkat dan membawa m4ngsa naik ke tempat lebih selamat, M4ngsa disahkan men1nggal dun1a oleh pegawai perubatan yang tiba di lokasi” katanya.

M4yat dihantar ke Hospital Kota Tinggi untuk bed4h siasat, semoga keluarga arw4h tabah insan yang baik Allah sayang.Al fatihah.