Kwn baik lu4h rasa h1ba, ” Jenzah Nikk slamat dsemadikn dBesut”(5Gmbr)

Kajang : Buat yang mengenali arw4h Nik Khatijah Nik Mud jen4zah selesai disolatkan di Masjid Kajang selepas itu jen4zah sedang akan dibawa pulang ke Besut untuk dikebvmikan.

Sebak luahan kawan rapat arw4h yang meratapi prmergiannya sebak luah4n Atika Shafinaz Nazri melalui laman facebooknya.

Kenapa awak tinggalkan saya Nik… Maafkan saya, saya g4gal jadi kawan pel1ndung aw4k sedangkan awak prcaya dengan saya,
Sejak penemuan awak di rumah, semua orang kata awak men1nggal kerana dibvnuh, Saya tolak dakwaan tersebut.

Saya menafikan seker4snya dakwaan itu, Saya kata awak ada history COV1D, Walaupun terdapat kesan jerat dil3her, Saya tak boleh terima semua itu.

Sehinggalah pada petang ini, Semuanya,Sebagai sahabat Nik, Saya mengakui dan mengesahkan bahawa sahabat saya Nik Kh4tijah telah men1nggal kerana D1BUNUH.

Semua orang suruh saya sabar, Semua orang suruh saya menerima semua ini kerana ianya qada’ dan qadar.

Tapi ini kes bvnuh! Ini z4lim Ini kes manusia lain yang cari pasal, Bagitahu saya macam mana saya nak sabar?,  Bagitahu saya macam mana saya nak terima semua ketentuan ini sedangkan saya tahu.

Saya mohon kepada semua berhentilah bertanya kepada saya apa yang berlaku, Berhenti lah suruh saya sabar dan terima ketentuan ini kerana anda semua tak tahu apa yang saya alami.

Mental dan em0si saya sangat tak stabil, Tolong lah, Saya ada kawan yang telah pergi dalam keadaan tr4gis, Dan saya akan tegakkan ke4dilan, pembel4an untuk beliau walau siapa pun pelakunya tak kira lah datang dari mana, Selamat jalan Nik…Tunggu saya kat sana ya .

Dalam pada itu seorang lelaki dit4han bagi membantu sias4tan kes bvnuh Pengurus Jabatan Advokasi Pertubuhan Ikram Malaysia, Nik Kh4tijah Nik Mud, 32, yang ditemukan dalam keadaan l3her d1jervt di rumah sewanya di Taman Bangi, di sini, semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jen4yah Selangor Datuk Fadzil Ahmat berkata, lelaki berusia 57 tahun itu dit4han di sekitar daerah ini jam 8.45 malam tadi.

Svspek akan ditahan reman selama enam hari bermula hari ini hingga 14 Mac bagi membantu siasatan, katanya dalam kenyataan, hari ini.

Terdahulu, HM melaporkan penemuan m4yat wanita tempatan yang ditemukan dalam keadaan l3hernya dijervt.

Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan memaklumkan penemuan itu adalah hasil maklumat seorang lelaki yang memaklumkan menemui m4yat seorang wanita tempatan berusia 30an.

Nik Kh4tijah adalah bekas pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang berkhidmat di Ibu Pejabat Ikram sejak 2013 sebagai eksekutif Jabatan Wanita dan kini sebagai Pengurus Jabatan Advokasi.Al fatihah.