Kterujaan Heri tunggang ” Super Bike” milik ayh brakhir trgedi (4Gmbr)

Kemaman : Ke gembiraan seorang 0perator pengeluaran kilang mencuba motosikal berku4sa tinggi, Kawasaki Ninja 650 milik bapanya bertukar tr4gedi apabila dia menemui aj4l selepas terlibat dalam kem4langan di Kilometer 157, Jalan Jerangau-Jabor berhampiran Bandar Cheneh Baru dekat sini, malam tadi.

M4ngsa, Mohamad Heri Hero Mazari Roslan, 33, men1nggal dun1a di lokasi kejadian akibat keceder4an p4rah di bahagian kep4la pada pukul 7.50 malam.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Hanyan Ramlan berkata, insiden itu terjadi selepas motosikal, Kawasaki Ninja 650 yang ditunggangi pekerja sebuah kilang di Taman Perindustrian Kuantan Malaysia-China (MCKIP), Gebeng, Pahang itu gagal mengelak lalu merempvh sebuah lori membawa muatan tembikai yang terb4bas di laluannya.

Beliau berkata, sewaktu kejadian, Mohamad Heri Hero Mazari dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Taman Sri Perasing, Jabor dekat sini selepas mengambil motosikal berkuasa tinggi itu dari rumah bapanya di Bandar Cheneh Baru dekat sini.

Sewaktu tiba di lokasi kejadian, sebuah lori membawa muatan tembikai yang berada di laluan bertentangan tiba-tiba hilang kawalan setelas salah satu tayar belakangnya bocor.

Lori yang dipandu lelaki berusia 47 tahun berkenaan seterusnya terbabas memasuki laluan bertentangan sebelum motosikal berkuasa tinggi dinaiki mangsa gagal mengelak lalu merempvhnya,katanya di sini hari ini.

Hanyan berkata, Mohamad Heri Hero yang cedera parah meninggal dun1a di lokasi kejadian sebelum m4yatnya dihantar ke Unit Forensik, Hospital Kemaman di sini untuk dibed4h si4sat.

Tambah beliau, pemandu lori tidak mengalami sebarang keceder4an dan kes dis1asat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.Al fatihah.