Kmlgan ktika baanjir, Istri msih berpntang ank ke2 fahmiee prgi slamanya!

Pasir Puteh : Permergian suami tersayang amat mengejutkan buat Puan Fidelya tidak disangka olehnya suaminya yang tidak pulang ke rumah dijumpai lemas oleh seorang sukarelawan banjir.

Ketika melakukan rondaan banjir di Kampung Tasek, Gong Kala, di sini, petang hari ini dikejutkan dengan penemuan m4yat lelaki dipercayai lem4s.

Tengku Mohd Harith Tengku Azis, 39, berkata, sekitar 4.15 petang itu, dia melakukan rondaan banjir di kawasan berkenaan selepas membantu pasukan keselamatan memindahkan m4ngsa banjir di daerah itu.

Katanya, sebaik tiba di situ, dia terlihat topi keledar terapung di kawasan banjir dan seorang lelaki berusia 20an cuba mengambil topi keledar berkenaan.

Lelaki itu beritahu saya, topi keledar berkenaan berat untuk diangkat, saya cuba membantunya dan ternampak bahagian motosikal.

Apabila diangkat motosikal, muncul m4yat dengan masih memakai topi keledar itu dalam keadaan keadaan tertiarap, katanya ketika dihubungi.

Tengku Harith yang juga Pengerusi Amalteam Kelantan berkata, dia yang terkejut dengan penemuan itu menghubungi Balai Polis Bukit Yong.

Menurutnya, m4ngsa dikenal pasti sebagai Mohd Fahmie Abdullah/Mahmud, 33, dari Kampung Gong Depu, Pasir Puteh.

Katanya, hasil pertemuan dengan keluarga m4ngsa, mereka memaklumkan mangsa tidak pulang ke rumah sejak malam kelmarin.

Sebagai badan bukan kerajaan (NGO) saya turut membantu menguruskan jen4zah arw4h secara percuma yang mana bantuan ini sebahagian program amal kami,katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Mohd Azmir Damiri mengesahkan kejadian itu dan siasatan awal dipercayai m4ngsa melintasi kawasan banjir untuk pulang ke rumah semalam, namun lemas di kawasan berkenaan.

Pemeriksaan awal ke atas tubuh b4dan m4ngsa tidak menjumpai sebarang unsur jen4yah.

M4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Tengku Anis dan disahkan men1nggal dun1a dan kami masih meneruskan siasatan, katanya.

Jen4zah fahmi diurusankan oleh Team Amal Valley yang diketuai oleh Tengku Mohd Harith pagi ini sebak melihat saat jenazah dibawa pulang kerumah terlebih dahulu saat selesai urusan di Hospital Tengku Anis.

Isteri arw4h mengucup j4sad arw4 hsuami tersayang disertai tangisan anak sulung arwah sambil dipegang oleh datuknya sebak apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah Fahmie. Al fatihah.