Kimi prgi jua,” Berehat lah brakhir sudah saakit yg dideritaainya “

Putrajaya : Kpl Hakimi merupakan Ahli Paramedik Smart yang pernah bertugas diseksyen Heavy User 4, pasukan mencari dan menyelamat khas Malaysia (Smart) menghidapi penyakit Metastatic Mucinous Adenocarcinoma (Kanser Perut) dan sedang menjalani rawatan kemoterapi di IKN Putrajaya setiap 2minggu.

Beliau telah membuat 12 kimo dan keadaan masih kurang sihat, ramai sahabat sahabatnya mendoakan kesihatan nya terbambah baik dan kembali sembuh.

Namun semenjak akhir akhir ini kesihantannya semakin merosot pihak rakan rakan ada membuat lawatan pada 30 march lalu sambil membawa pihak perubatan untuk memberi rawatan buatnya.

Malam tadi rakan rakan dan pihak keluarga dikejutkan dengan permergian Kpl Hakimi sebak luahan mereka mengucapkan salam takziah kepada keluarga arwah, Arwah meninggalkan seorang isteri dan dua cahaya mata.

“Salam takziah buat adik ku Ellyna Hanna Rashid atas pemergian suami nya jam 9.58pm malam tadi.

Ya Allah sesungguhnya nya arwah adalah terbaik umat, sangat lemah lembut penuh dengan senyuman.

Semoga adik ku elly tabah, Akak dan abang mee halalkan atas semua, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang yang beriman dan soleh, ya allah dari kau kami datang kepada kau kami pergi alfatihah” .

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون Innalillahi wa inna illahi rajiun, اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهَا وَارْحَمْهَا وَعَافِهَا وَاعْفُ عَنْهَا،

“Allahummagh firlahu warhamhu wa afihu wa’fu anhu”, “Ya Allah! Ampunilah Dia, rahmatilah Dia, tempatkanlah Dia dikalangan orang-orang yang beriman.”

Salam Takziah buat keluarga Sahabat Sy Kpl Hakimi, Sama sama kita sedekahkan alfatihah untuk beliau🤲🏻 – Rayyan Darwisy.

Berakhir sudah derita yang dideritainya, semoga isteri arwah Puan Ellyana Hana tabah dengan dugaan ini yang maha esa lebih sayangkan arwah ramai insan insan yang amat merasai kehilangan arwah yg disifatkan mereka satu kehilangan besar buat Smart. Al fatihah.