Kgembiraan Syeh brkonvoi smpena Hari Malaysia brakhir djalan!

Hulu Selangor : Arw4h amat meminati motosikal RXZ banyak menyertai Konvoi RXZ dia juga ada membuat urusan jual beli Motosikal Yamaha RXZ.

Tidak disangka semalam 16 Sept 20 Hari Malaysia kegembiraannya bersama kawan kawan RXZ berkonvoi berakhir dengan tragedi apabila dirinya bersama dua lagi rakan terlibat dalam kem4langan yang menyebabkan dirinya meninggal dunia.

Melalui Facebook RXZ members Official mereka memuat naik berita sedih apa yang menimpa arwah Shahira.

Sedekahkan al-fatihah pada rakan sahabat RXZ Shahiran Shahir (Syeh) telah meninggal dunia sebentar tadi akibat Kemalangan di Perak Mohon semua yang pergi ride atau ke mana-mana saja dengan motor, jaga diri baik-baik & jaga keselematan diri.

“Tidak lewat sesaat pun dengan izin ALLAH, kita semua pun akan pergi jua meninggalkan dunia ini, cara & bagaimana itu rahsia ALLAH” Fb-RXZ Members – Official

Harian metro melaporkan perjalanan konvoi sekumpulan penunggang motosikal sempena Hari Malaysia berakhir dengan tr4gedi apabila seorang maut manakala dua parah selepas terbabit dalam kem4langan empat kenderaan di Hulu Selangor, hari ini.

M4ngsa, Shahiran Abdull Halim, 26, men1nggal dunia di tempat kejadian manakala Muhammad Syahrul Nizzam Safar, 22, dan Muhammad Syarizi Abd Aziz, 30, parah dan dirawat di Hospital Selayang.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shariat berkata, kejadian pada 10.14 pagi di KM 409.9 Lebuhraya Utara Selatan (Plus) arah utara itu membabitkan peserta konvoi dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Perak.

Beliau berkata, siasatan awal mendapati motosikal ditunggang dua lelaki p4rah itu bergesel sesama sendiri.

Penunggang m4ut pula turut terbabas susulan pergeselan itu dan tercampak ke lorong tengah lebuh raya sebelum dil4nggar kereta Perodua Myvi.

Mayat Shahiran dihantar ke Hospital Kuala Kubu Bharu untuk bed4h siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu dengan cuai, katanya.

Semoga r0h Shahiran atau lebih mesra dengan panggilan Syeh tenang disana sebak nulikannya dilaman insta storynya tenang disna. Al fatihah.