Kgembiraan brtukar dukaa, Aina jaatuh kgaung 80mter ktika hiking!

Batu Pahat : Seorang wanita m4ut selepas terj4tuh ke dalam g4ung, ketika mendaki di Bukit Banang, di sini, hari ini.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Johor berkata, kejadian pada jam 11.34 pagi itu, m4ngsa Aina Nabilah Yusof, 20, terj4tuh ke g4ung sedalam kira-kira 80 meter.

M4ngsa dipercayai melakukan aktiviti berbasikal, sebelum menyambung aktiviti mendaki sempena cuti umum Deepavali bersama seorang lagi rakannya.

Ketika kejadian terdapat juga pendaki yang lain dan ternampak m4ngsa terj4tuh, sebelum menghubungi bomba untuk mendapatkan bantuan, katanya dalam kenyataan di sini.

Katanya, m4ngsa disahkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat ceder4 p4rah dan m4yat dibawa naik pada jam 3.46 petang, sebelum diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.

Seramai 16 anggota dan tiga jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Bukit Pahat dan Penggaram dihantar ke tempat kejadian.

Operasi menyelamat ditamatkan pada jam 5.18 petang, katanya.apa yang berlaku sungguh-sungguh memilukan arwah Aina adalah anak kepada seseorang guru manakala ibunya bergiat aktif dalam politik, apa yang berlaku mengejutkan keluarga tidak disangka apa yang berlaku kepada Aina.

Semoga ayahnya Cikgu Hj Yusof Pail dan ibu Puan Rosnah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah Aina. Al-fatihah.