Keterujaan hanya seketika, Moga tenang disana PBK Zul (5Gmbr)

Raub : Kegembiraan seorang anggota Bomba Raub dapat menunaikan hasrat kerajaan supaya semua petugas barisan hadapan mendapat suntikan v4ksinasi rupanya hanya seketika bila mana dia disahkan meninggal dunia 3 hari selepas itu kerana masalah kesihatan yang dihadapinya sebelum ini.

PBK II KUP Zulkaflee Yob yang bertugas di BBP Raub mengalami ses4k n4fas dan tidak sedarkan diri kerana masalah kesihatan yang dideritainya.

Arw4h dimasukan ke Hospital Kuala Lipis dan dirawat di Wad ICU selepas 3 hari menjalani suntikan v4ksin sebagai petugas barisan hadapan.

PBK Zul menghembuskan nafas terakhir pada pukul 12.55 tengah malam di ICU Hospital Kuala Lipis selepas bert4rung nya akibat masalah j4ntung.

Namun pihak BBP Raub menafikan permergian arwah berpunca atau berkait dengan suntikan V4ksin seperti yang ditularkan mereka menjelaskan PBK Zulkaflee sememangnya pernah mempunyai sejarah pembed4han j4ntung dan dijadualkan menjalani pemeriksaan dalam masa terdekat di IJN.

Namun yang maha esa lebih sayangkan dirinya, pihak BBP Raub juga menjelaskan sebelum menjalani suntikan v4ksin arw4h PBK Zul telah mengadu tidak sihat namun dia dengan rela hati penuh keterujaan untuk menjalani suntik4n V4ksin sebagai saranan kerajaan kepada semua petugas barisan hadapan.

Pihak BBP Raub juga menjelaskan tiada mana mana paksaan kepada anggota tersebut untuk div4ksinkan, sesunggunya permergian PBK Zul mengejutkan dan satu kehilangan besar buat BBP Raub.

Pihak BBP Raub, BBP Kuala Lipis dan BBP Karak juga telah sama sama mengurusakan perjalanan akhir arw4h PBK Zul pihak mereka juga menyantuni keluarga arw4h yang diwakili oleh Ketua Zon III Lipis, Ketua BBP Raub dan Ketua BBP Bentong.

Jen4zah selamat disembahayangkan dan dikebumikan dan Tanah Perkuburan Felda Sertik sekitar jam 10 pagi, semoga keluarga arw4h terutama isterinya yang merupakan seorang guru serta dua anak tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan dirinya.

Tidak disangka keterujaannya untuk menjalani sunt1kan v4ksin dan memuat naik gambar berstatus sudah ” V4ksin ” merupakan kenangan terakhir arw4h dalam Bomba dan sebagai petugas barisan hadapan. Al fatihah.