Kerana skong ngara sndiri, ” dia ditamatkn kontrk jnama trkenal ” (4Gmbr)

Disebabkan kel4ntangannya menzahirkan sokongan terhadap P4lest1n, m0del terkenal dunia, Bell4 H4did dikatakan tidak lagi dinamakan sebagai wajah jenama barangan mewah Perancis, Dior.

Desas-desus tersebut sedang tul4r dan bertebaran dalam Twitter, Ekoran itu, ramai yang menzahirkan rasa tidak puas hati andai perkara tersebut benar-benar berlaku.

Bell4 H4did disenyapkan, kerjasama-kerjasama dengan jenama mewah ditamatkan termasuk dari D1or dan alamat kediaman keluarganya didedahkan kepada umum hanya kerana dia menyertai protes untuk P4lestin,ciap seorang pengguna Twitter.

Orang ramai turut mempersoalkan mengapa Bella atau nama lengkapnya, Is4bella Kha1r H4did, 25, didiskriminasi sedangkan bintang lain seperti bintang Wonder Woman, Gal Gadot yang turut mempertahankan negara asalnya, I$r4el, dapat hidup dengan aman tanpa sebarang ugut4n dan penafian hak.

Gal Gadot boleh cakap tentang khidmat ketenteraan yang menafikan hak kemanusian rakyat P4le$tin tapi apabila Bella mempertahankan P4le$tin (negara asalnya), dia hilang ditamatkan kontrak kerjasama jenama mewah, disekat daripada peragaan dan menerima ugut4n bvnuh,ciap seorang pengguna Twitter lain.

Bella yang juga kakak kepada seorang lagi superm0del terkemuka, Gigi merupakan antara bintang global yang paling lantang mempertahankan P4le$tin yang kini berm4ti-m4tian menyelamatkan negara mereka daripada kezaliman R3j1m Z1on1s.

Lebih seminggu lalu sejak Zi0nis membedil P4le$tin, seramai lebih 200 rakyat P4le$tin telah terk0rban termasuk 59 orang daripadanya merupakan kanak-kanak. Kosmo.