Kematiaan khusnul khotimah Fiza dibumi Madinah!

Kuala Lumpur : Kematiaan khusnul khotimah Fiza dibumi Madinah! Permergian seorang jururawat rakyat Malaysia yang meninggal dunia semalam mengejutkan keluarga dan rakan setugas.

Arwah seorang jururawat yang bertugas di Hospital King Faisal, Riyadh dan baru dipindahkan ke Hospital King Faisal, Madinah.

Apa yang berlaku mengundang pilu rakan setugasnya yang dikenali dengan nama Normiza Ghazali yang sama bertugas dengannya di Hospital Hospital King Faisal, Riyadh.

Sayu status yang dimuat naik Normiza dilaman sosialnya ” Allahu.. Sedihnya Allah swt yg tahu.. 😭😭 Marilah kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah sahabat saya Nor Salleh yang meninggal dunia setelah p0sitif C0V1D19.

Arwah seorang yang lemah lembut serta baik budi pekertinya. Sesungguhnya arwah adalah insan terpilih yg dapat bersemadi di tanah perkuburan Baqi. Semoga Allah mengampuni dosa2 arwah dan ditinggikan darjatnya. Takziah untuk keluarga kak Fiza. Semoga tabah menerima berita ini.

kematiaan-khusnul-khotimah-fiza-dibumi-madinah

Untuk sahabat2 saya di Kfsh Madinah saya doakan supaya mereka diberi kekuatan, semangat serta kesihatan tubuh badan. Take care semua 💜 – Normiza Ghazali

Turut memuat naik status kematian Fiza adalah pelayar facebook yang berada di Madinah yang dikenali dengan nama Dean ” Apabila Allah sayang hambanya~ Allahyarhamah SN Nur Afizah adalah jururawat Malaysia yang bertugas di King Faisal Specialist Hospital, Madinah alMunawarah. Beliau baru sahaja 2 minggu interhospital transfer dari Riyadh ke Madinah. Semoga Allah mengampuni dosa dosa beliau, diberi rahmat dan ditempatkan di syurga paling tinggi (Cause of death -cardiorespiratory arrest), Jenazah dijangka dikebumikan di Perkuburan Baqi. Insyaallah – Dean.

Dalam pada itu Kosmo Online menulis seorang jururawat warga Malaysia yang bertugas di Madinah, Arab Saudi meninggal dunia kelmarin.

kematiaan-khusnul-khotimah-fiza-dibumi-madinah

Mangsa yang dikenali sebagai Nor Afizah Mohd. Salleh, 48, menghembuskan nafas terakhir pada pukul 11.30 pagi di Saudi German Hospital, Madinah.

Difahamkan, mangsa yang berasal dari Gelang Patah, Johor men1nggal dunia akibat ‘Pulm0nary Embolism’ atau d4rah beku dalam saluran d4rah ke p4ru-p4ru, tidak didedahkan pula sama ada ada kaitan dengan C0V1D19.

Menurut hantaran yang dimuat naik di laman Facebook Kelab Rakyat Malaysia di Riyadh (KRMR) Riyadh, Nor Afizah sebelum ini bertugas sebagai jururawat di Hospital King Faisal, Riyadh dan baru sahaja berpindah ke Madinah.

Tambah hantaran itu, Nor Afizah meninggalkan suami serta dua orang anak berumur enam dan sembilan tahun.

kematiaan-khusnul-khotimah-fiza-dibumi-madinah

Doakan dipermudahkan urusan jenazah Allahyarhamah dan dapat dikebumikan di Perkuburan Baqi, inshaAllah,KRMR Riyadh lagi.

Sementara itu, menurut seorang rakannya, Yoges Paramaguru telah meninggalkan komen pada hantaran yang dimuat naik di Facebook KRMR Riyadh , Fiza (Nor Afizah) seorang yang suka senyum, tidak pernah marah.

Seorang lagi rakannya, Annusiaya Arumugham turut meninggalkan komen, Fiza seorang insan baik, lemah lembut. Takziah buat keluarga.

Semoga keluarga arwah tabah suami dan anak anak kini kehilangan isteri dan mama tersayang pergi dijemput ilahi dibumi Madinah ketika bertugas yang maha esa lebih sayangkan dirinya. Al fatihah.

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo