Kelebihan Yang Allah Bagi Buatnya Amat Menakjubkan!

Pontianak : Menjelang usia senja pastinya terdapat perubahan drastik yang berlaku kepada tubuh badan seseorang. Sudah pastinya kudrat sudah tidak seperti di waktu muda.

Mata, telinga, ingatan masih kuat, Namun tidak bagi wanita dari Indonesia ini dikenali sebagai Hubabah Anisah Sayyid Yusuf al-Haddad yang masih kekal sihat pada usia 104 tahun.

Perkongsian mengenai wanita itu dimuat naik oleh pendakwah, Ustaz Abdul Somad yang menziarahi Hubabah di kediamannya yang terletak di Pontianak.

Usia 104 tahun. Mata, telinga, ingatan masih kuat,tulisnya pada kapsyen di Instagram.

Perbanyakkan amal ibadah, Ternyata banyak melakukan amal ibadah wajib dan sunat menjadi antara rahsia wanita berkenaan dalam menjaga kesihatan diri.

Anataranya ialah akan bangun untuk menunaikan solat tahajud pada pukul satu pagi, khatam al-Quran setiap lima hari sekali dan tidak lupa untuk membaca Ratib al-Haddad juga setiap hari.

Khatam al-Qur’an setiap 5 hari sekali. Setiap malam bangun pukul satu solat Tahajjud. Setiap malam membaca Ratib al-Haddad. Menetap di Pontianak. Semoga kita mengambil pelajaran dari kehidupan beliau. Amin, katanya lagi.

Kulit masih cantik, Posting berkenaan mendapat lebih 457,000 tanda suka dan rata-rata warganet turut meninggalkan komen yang terpesona dengan wanita itu yang kelihatan muda dari usianya.

Melakukan ibadah dan kekal istiqamah ternyata memberikan kelebihan terutamanya pada usia tua. Semoga wanita ini menjadi contoh dan teladan kepada kita semua.Credit OMM