Kegembiraan berbasikal baru seketika, adk Syirah lemass dparit!

Bagan Datuk : Seorang kanak kanak berusia 5tahun men1nggal dun1a akibat lem4s setelah terjatuh didalam parit ditepi rumahnya petang semalam.

Melalui facebook Datuk Shahrul Yahya dia memuat naik kisah pilu apa yang menimpa arw4h adik Syirah.

” Tak boleh nak stop nangis, Ibubapanya baru belikan dia basikal kelmarin dia seronok sangat dia naik basikal ke hulu ke hilir dengan kawan kawannya hingga lah tr4gedi menimpa dia terjatuh ke dalam parit di tepi rumahnya yg penuh air kerana air sedang pasang besar.

Jen4zahnya ditemui pukul 6.30 petang semalam,dpd Kg Tebok lmam Tasir Anak syurga Allahyarhamah Nurinsyirah Sumayyah Nasaruddin (Che Ngah ) berusia 5 tahun 3 bulan telah selamat dikebumikan selepas solat zohor di Tanah Perkuburan lslam Selekoh.

Arwah adik Syirah merupakan pelajar pra sekolah SK Sg Tiang Darat, Ya Allah kalau Kau berikan aku pilihan ambillah nyawa aku daripada Kau ambil nyawa anak yg tidak berdosa ini.

Namun qada dan qadar Mu pasti ada hikmah ya Allah walau payah utk kami menerimanya. Kpd Che Ngah & isteri serta anak anak kelu lidah saya utk berkata berkata melainkan sabar dan redhalah walau pun saya sendiri tidak tahu bagaimana nak melakukannya apatah lagi kalian sekeluarga.

Terima kasih berkongsi dukung Syirah ke pusaranya tadi, sama sama kita cari keredhaan Allah utk kita bertemu dgn Syirah di syurga walau saya tidak layak mendudukinya, Kita doakan roh anak syurga ini dicucuri rahmat Allah swt. Amin ya rabbal alamin.”

Sama sama kita doakan roh anak syurga ini dicucuri rahmat Allah swt dan keluarganya tabah dan kuat dengan apa yang berlaku kegembiran hanya seketika yang maha esa lebih sayangkan arwah adik Syirah. Al fatihah. Credit Fb YB Dato Shahrul Yahya.