Kakyaa mintaa maaaf umiee apa yg trjadi, syurgaa buatmuu (5gmbr)

Machang : Perjalanan seorang wanita dengan ibunya berakhir dengan tr4gedi menjelang tahun bahru apabila kereta Alza yang dipandunya hilang kawalan terbabas merempvh pembahagi jalan.

Seorang suri rumah m4ut terkena besi penghadang jalan selepas kereta yang dipandu anak perempuannya terb4bas di Kilometer 30.2, Jalan Kota Bharu Kuala Krai, dekat Pangkal Gong di sini semalam.

Dalam kejadian pada pukul 6.45 petang itu, m4ngsa, Wan Salwiah Wan Mahmood, 47, men1nggal dun1a di lokasi kejadian selepas mengalami keceder4an p4rah pada beberapa anggota b4dan.

Ketua Jabatan Siasatan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kelantan, Superitendan Mohd. Zamri Mohd. Rowi berkata, siasatan mendapati, m4ngsa dan anak perempuannya, Amirah Zahirah Mohd. Zin, 21, yang memandu kereta jenis Perodua Alza sedang dalam perjalanan dari Kuala Krai ke Ketereh.

Katanya, setibanya di lokasi kejadian, anak m4ngsa dipercayai gagal mengawal kereta itu sebelum merempvh besi pengh4dang jalan di bahagian kiri jalan.

Besi pengh4dang jalan sepanjang lima meter itu tertusuk ke bahagian penumpang hadapan kereta sehingga menyebabkan Wan Salwiah mengalami keceder4an.

Anak m4ngsa bagaimanapun hanya mengalami keceder4an ringan,katanya ketika dihubungi.

Menurut Mohd. Zamri, m4yat m4ngsa dibawa ke Hospital Machang untuk proses bed4h si4sat.

Ujarnya, jen4zah m4ngsa telah dituntut oleh keluarganya yang tinggal di Kampung Jenereh Bongkok, Pulai Chondong di sini untuk urusan pengebum1an.

Kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, semoga Amirah dan keluarga tabah yang maha esa lebih sayangkan ibunya moga r0hnya tenang disana. Al fatihah.