Jururwat mninggal , ” Mtosikal dirmpuh Hilux dipndu laaju ” (5Gmbr)

Sungai Petani : Seb4k dan pilu dia seorang jurur4wat dalam masa yang sama dia seorang ibu dan isteri tidak disangka diperjalanan pulang dari membeli ubat untuk anaknya yang demam aj4al menjemputnya.

Kosmo melaporkan seorang jurur4wat m4ut selepas motosikal ditunggangnya dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda dalam kejadian di Jalan Sungai Batu-Merbok di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6 petang itu, m4ngsa, Siti Asmah Abdul Latif, 41, dilaporkan maut di lokasi kejadian akibat kecederaan parah pada anggota badan.

Difahamkan, m4ngsa dalam perjalanan pulang ke rumah selepas membeli ubat untuk anaknya yang demam.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah memberitahu, mangsa seorang jururawat di Klinik Kesihatan Merbok yang menunggang motosikal jenis SYM dalam perjalanan dari arah Sungai Batu menghala Taman Lembah Bujang di Merbok.

Sebaik tiba di lokasi, sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Toyota Hilux yang dipandu l4ju dari arah bertentangan masuk ke laluan mangsa secara tiba-tiba.

Kenderaan pacuan empat roda tersebut kemudian merempvh motosikal ditunggang mangsa secara berhadapan sehingga menyebabkan kenderaan berkenaan terbabas ke dalam tali air manakala motosikal m4ngsa rosak teruk, katanya di sini hari ini.

Katanya, penunggang motosikal m4ut serta merta di lokasi kemalangan sementara pemandu kenderaan pacuan empat roda berusia 20 tahun mengalami keceder4an ringan dan dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim di sini untuk menerima rawatan.

M4yat m4ngsa dibawa ke Forensik HSAH untuk bed4h siasat bagi mengenal pasti punca kem4tian, katanya.

Tambahnya, kes disi4sat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan siasatan lanjut masih dijalankan.

Semoga suami arw4h dan anak anak tabah tiada lagi mama tersayang disisi akibat kecuaian orang lain memandu laju, moga rohnya tenang disana tak sempat dia nk serahkan ubat demam untuk anaknya. Al fatihah.