Jururwat mngandung 7 bulan mninggal dunia akibt C0V1D19 (4gmbr)

Sungai Buluh : Petugas perubatan di Malaysia hari ini dikejutkan dgn pemergian Almarhumah Artini Dzolkarnaini, Jururawat di Pusat Pakar Perubatan Uitm, Sg Buloh akibat komplikasi jangkitan C0V1D19 😔😔.

Almarhumah juga mengandung 30 minggu, anaknya berjaya dilahirkan melalui kaedah Ces4rian Section pada 21 Januari dan kini ditempatkan di NICU 😞😞.
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَها وَارْحَمْها وَعَافِهاوَاعْفُ عَنْها
“Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..”
.
ﺁﻣِّﻴْﻦآمِيْنُ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

Salam takziah…
إِنَّ لِلَّـهِ مَا أَخَذَ، وَلَهُ مَا أَعْطَى، وَكُلُّ شَيءٍ عِنْدَهُ بِأَجَلٍ مُسَمَّىً، فَلْتَصْبِرْ وَلْتَحْتَسِبْ
“Sesungguhnya apa yang diambil merupakan milik Allah dan apa yang diberikan juga milik-Nya. Setiap sesuatu itu ada tempoh yang telah ditetapkan di sisi-Nya. Bersabarlah dan pohonlah ganjaran (atas kesabaran dan musibah tersebut)”.

Semoga keluarga arw4h tabah yang maha esa lebih sayangkan arw4h, kita kehilangan lagi seorang petugas barisan hadapan moga rohnya tenang disana. Al fatihah.