Isterii tnggu diHspital, Suamii takk tibaa rupaanya ajaal kmlangan!

Kuala Lipis : Sebak dan pilu apa yang berlaku berakhir lah tugas seorang suami diperjalanan menunaikan tanggunjawabnya buat keluarga tersayang.

SH melaporkan seorang suami tidak sempat menjemput isterinya pulang dari tempat kerja apabila motosikal ditungganginya terbabit kem4langan dengan sebuah lori balak di Kilometer 1 Jalan LipisBenta di sini semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.10 petang itu, Mohd Yussafal Ramdhan Mohd Yusof, 41, dari Bukit Kerani, Kuala Lipis di sini men1nggal dunia di tempat kejadian.

Apa yang berlaku kepada arwah dan keluarga mengundang pilu insan insan yang mengenali keluarga ini terutama cikgu sekolah anak anak arw4h.

Menerima perkhabaran duka pulangnya ke rahmatullah , ayah tercinta salah seorang murid SKWI , Sri Ismahani yg kem4langan pada petang tadi.

Kejadian berlaku berhampiran kawasan kedai Nasi Ayam Asyraf melibatkan lori dan motosikal, Arw4h dalam perjalanan untuk menjemput isterinya pulang dari kerja namun tidak sempat berbuat demikian kerana Allah SWT lebih menyayanginya.

Semoga keluarga arw4h dan Sri Ismahani diberi kekuatan dan ketabahan dalam menempuh ujian ini.

Alhamdulillah pulangnya di hari Jumaat yg mulia,segala urusan jen4zah dipermudah Allah SWT.-Cikgu Kims

Dalam pada itu Ketua Polis Daerah Lipis, Superintendan Azli Mohd Noor berkata, m4ngsa yang menunggang motosikal jenis SYM VF3i secara bersendirian dalam perjalanan dari rumahnya menuju ke Hospital Kuala Lipis bagi menjemput isterinya yang bekerja di situ.

Semasa melalui selekoh dan mendaki bukit, motosikal yang ditunggangi mangsa dipercayai hilang kawalan lalu terj4tuh di laluan bertentangan.

Pada masa sama, sebuah lori balak jenis Mercedes Benz tiba di tempat kejadian lalu mel4nggar m4ngsa,katanya dalam satu kenyataannya semalam.

Azli berkata, m4ngsa disahkan meninggal dunia oleh doktor perubatan dan dibawa ke Hospital Kuala Lipis bagi tujuan bed4h siasat, manakala pemandu lori berusia 68 tahun tidak mengalami sebarang keceder4an.

Siasatan lanjut diteruskan dan kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,katanya.

Solat jen4zah dilakukan di Hospital 6.45 petang semalam sebelum dibawa pulang untuk ddikebumikan di Felcra Sg Temau, semoga isteri arwah Puan Wan Fazilawati Wan Hussin tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah, pergi dihari jumaat yang mulia. Al fatihah.