Ibu bby dh maati kata 2beradik ini saatnya pulang berniaga!

Iskandar Puteri : Ibu bby dh maati kata 2beradik ini saatnya pulang berniaga! Hancur luluh hati seorang ibu apabila menerima khabar tersebut dari dua anaknya sebelum meilhat sendiri bayi kecilnya yang dijaga suami sebaik dirinya keluar berniaga.

Berita Harian melaporkan seorang bayi berusia tiga bulan di Gelang Patah, di sini, meninggal dunia ketika di bawah jagaan bapanya yang positif d4dah, petang semalam.

Dalam kejadian jam 5.15 petang itu, ibu mangsa Amirrah Onn Rizal dan nenek m4ngsa yang baharu pulang dari berniaga gerai makan di Gelang Patah, mendapati bayi berkenaan dalam keadaan tidak sedarkan diri.

ibu-bby-dh-maati-kata-2beradik-ini-saatnya-pulang-berniaga

Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Dzulkhairi Mukhtar, berkata nenek dan ibu bayi malang berkenaan mengejarkannya ke Klinik Kesihatan Gelang Patah bagi mendapatkan rawatan.

Sampai sahaja di rumah, ibu bayi itu menjerit meminta tolong sambil mendukung bayinya yang berada di dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Nenek bayi berkenaan bersama ibu mangsa kemudian membawa bayi berkenaan yang dalam keadaan tidak sedarkan diri ke Klinik Kesihatan Gelang Patah untuk menerima rawatan.

ibu-bby-dh-maati-kata-2beradik-ini-saatnya-pulang-berniaga

Kira-kira jam 5.40 petang, nenek dan ibu bayi berkenaan sampai di bahagian kecemasan Klinik Kesihatan Gelang Patah dan disahkan sudah meninggal dunia ketika diperiksa seorang doktor di situ,katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mengulas lanjut, Dzulkhairi berkata, hasil siasatan mendapati, mangsa tinggal di rumah dan dijaga oleh lelaki berusia 31 tahun, yang juga bapa kanak-kanak berkenaan ketika nenek dan ibunya keluar berniaga warung makanan di Taman Nusa Perintis, Gelang Patah, pada setiap awal pagi.

Selain mangsa, dua kanak-kanak lelaki berusia enam dan empat tahun yang juga anak lelaki terbabit turut tinggal di rumah itu.

ibu-bby-dh-maati-kata-2beradik-ini-saatnya-pulang-berniaga

Siasatan pada badan mangsa tidak menunjukkan sebarang kecederaan. Menurut ibu mangsa, bayinya mula pandai mengiring dan mahu meniarap itu lahir tidak cukup minggu (36 minggu) dan sering muntah susu selepas minum susu.

Bayi itu lahir dalam waktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan ibu m4ngsa tidak dapat membuat sijil lahir kerana perlu mendapatkan surat sumpah dari mahkamah terlebih dahulu, katanya.

Beliau berkata, bapa bayi malang itu sudah ditahan dengan ujian air kencingnya mendapati dia positif d4dah dan akan disiasat mengikut Seksyen 15(1)(a)Akta D4dah Berbahaya 1952.

Bayi malang itu dihantar ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) dan akan menjalani proses bed4h siasat jam 9 pagi ini bagi mengetahui punca sebenar kematiannya,katanya.Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo