Hsrat buat kjutaan utk ibu x ksampaian, ” Dia pulang sbgai jnzah stlah 7 bln x balik ” (5Gmbr)

Kuantan : Seb4k dan pilu apa yang berlaku h4srat ziarah ibu tersayang dikampung tidak kesampaian bila diperjalanan itu dia dijemput ilahi terlibat kem4langan.

Melalui perkongsian fb Mr Wan Cai Official yang mengurusakn jenazah m4ngsa kem4langan jalanraya Allahyarham Saifulnizam Salleh yang selamat disem4dikan di Tanah Perkuburan Islam Bandar Chini.

Jen4zah dikebumikan selepas isteri dan dua anak arwah selesai melihat wajah insan yang mereka sayangi buat kali terakhir, Agak tr4gis kisah tentang kem4tian arw4h.

Arw4h pulang ke kampungnya di Felda Chini satu kerana mahu melawat ibunya yang tidak sihat, Kepulangan arw4h dengan niat untuk berjumpa ibu kesayangan berakhir dengan tr4gedi yang meragut nyawanya.

Dikatakan kepulangan arwah ke kampung tidak diketahui oleh ibu dan adik beradiknya sendiri, Ini kerana arwah merahsiakan tentang kepulangannya itu kerana mahu membuat kejutan.

Namun kejutan yang dirahsiakan itu berakhir dengan kisah yang memilukan, Arw4h bukan sahaja tidak sempat melihat wajah ibunya buat kali terakhir.

Tetapi arw4h turut terpisah dengan kehidupannya dialam dunia bersama isteri dan 2 anak tercinta yang masih kecil, Lebih menyedihkan si isteri sedang mengandungkan anak ketiga arw4h,
Kandungan si isteri baru berusia 3 bulan.

Si anak bakal lahir tanpa melihat wajah bapanya, Malah si anak tidak berpeluang untuk mendapat kasih sayang dari bapa buat selama lamanya.

Dua lagi anak arw4h berusia 5 tahun dan 2 tahun, Bayangkan bagaimana anak anak sekecil ini hendak meneruskan kehidupan tanpa seorang insan bergelar bapa.

Dikatakan sudah hampir 7 bulan arw4h tidak pulang ke kampung di Felda Chini 1 untuk melawat ibunya, Masalah tidak boleh rentas negeri menjadi penyebab utama.

Disebabkan terlalu rindu kepada ibunya itu arwah nekad untuk pulang, Kem4langan yang mer4gut ny4wa arwah berlaku 12.45 tengahari tadi dijalan Lembaga Kemajuan Perladangan Pahang,
Kereta yang dipandu oleh arwah terbabas dan melanggar tiang lektrik.

Arw4h meninggal dunia ditempat kejadian kerana kecederaan parah, Untuk makluman pembaca arw4h menetap di Taman Rambai Jaya Tanjung Minyak Melaka.

Sepertinya arw4h seakan sudah tahu perjalanan ke Felda Chini adalah destinasi terakhir buat dirinya, Malah arw4h juga seperti sudah tahu akan terus menetap dirumah barunya tanpa pulang ke melaka lagi.

Kehilangan yang ditangisišŸ˜­,Pesanan-Asbab kematian yang berlaku kepada seseorang, Membuatkan kita lebih bersedia untuk menghadapi hari kem4tian sendiri. Al fatihah.