Hasrat bertunang tidak kesampaian, majlis bertukar tahlil!

Ipoh : Seorang anggota tentera m4ut apabila dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda selepas terjatuh dari motosikal yang ditunggangnya di Kilometer 278 Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara di sini hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 5.30 pagi itu, mangsa, Muhammad Nashrul Hazwan Md. Akhir, 26, yang bertugas di Kem Syed Sirajuddin dekat Gemas, Negeri Sembilan m4ut di tempat kejadian.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali arw4h dan keluarga antara yang turut hadir memberi penghormatan terakhir adalah Yb Hasnul Zulkarnain.

N08 Titi Serong, Salam takziah buat keluarga LKpl Muhammad Nashrul Hazwan bin Md Akhir dari pasukan 14 RAMD Gemas.

Arw4h berasal dari Titi Serong dan telah dijemput Ilahi kerana terlibat dalam sebuah kem4langan jalan raya awal pagi tadi .

Difahamkan, beliau dalam perjalanan untuk pulang ke kediamannya di Tebuk Haji Musa, Titi Serong bagi melangsungkan majlis pertunangannya tengahari ini.

Saya terus ke Hospital Ipoh apabila mendengar perkhabaran duka ini bagi menziarahi jen4zah dan pada petang ini saya sempat ke rumah arwah bagi memberi penghormatan terakhir buat beliau.

Dan mereka merancang, Allah juga merancang. Sesungguhnya Allah adalah sebaik baik Perancang(Surah Ali-Imran ayat 54).

Semoga Allah menempatkan arw4h dalam kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh serta Allah swt memberikan kekuatan dan ketabahan yang tinggi buat ahli keluarga arw4h dalam menghadapi ujian ini.

Timbalan Ketua Polis Daerah Ipoh, Superintendan Mohamad Nordin Abdullah berkata, kemalangan berlaku ketika m4ngsa yang menunggang motosikal jenis SYM Vf3i dan dalam perjalanan ke utara itu melanggar belakang sebuah lori tiga tan di lorong kiri.

Katanya, akibat pelanggaran itu, m4ngsa dan motosikalnya telah terjatuh di lorong kanan sebelum sebuah kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton merempvh m4ngsa.

Kem4langan itu mengakibatkan m4ngsa mengalami keceder4an p4rah dan m4ut di tempat kejadian.

Dua lagi pemandu kenderaan masing-masing lelaki berusia 24 dan 26 tahun tidak mengalami sebarang keceder4an, katanya.

Beliau berkata, m4yat m4ngsa dihantar ke Jabatan Forensik, Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk bed4h siasat.

Tiada tangkapan dijalankan dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Semoga keluarga arw4h tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan dirinya. Al fatihah.