Hari raya mu pergi , ” Rehatlh syurgaa menanti mu ” (5Gmbr)

Sungai Petani : Allahyarhamah Siti Khodijah Abd Manaf, 32 thn men1nggal dunia di hari raya aidilfitri dalam keadaan yang begitu tr4gis dan meny4yat hati.

Arw4h meninggal setelah k0ma selama 26 hari akibat pend4rahan dalam kep4la, Paling menyentuh hati, bila saya turut diceritakan oleh abang si m4ti tadi, bagaimana kisah dan der1ta yang disembunyikan oleh arw4h sejak begitu lama, ianya kerana arw4h lebih meletakkan kepentingan anak anaknya daripada mengadu ttg perbuatan suaminya yang tak berh4ti pervt.

Arwah sebelum ini pernah dider4 teruk oleh suaminya, Saya diceritakan, sewaktu melahirkan anak ke 4, arw4h melahirkan cahayamatanya bersendirian di bilik air dan hanya mampu mengagahi diri menelefon abg nya yg kemudian bergegas dan terpaksa memanjat pagar utk memasuki rumah yg didiami arw4h waktu itu di Bandar Puteri Jaya.

Ini kerana hari sebelumnya, arw4h dibelasah, disepak terajang oleh suaminya walaupun dlm keadaan s4rat dan tunggu masa utk bersalin keadaan arw4h begitu lemah.

Rasa amat sebak bila lihatkan anak bongsu arw4h, Mohd irfan Arshad (2 tahun) yang sedang lena atas buaian yang tentunya belum mengerti apa-apa dan 3 lagi, kakak sulung dan 2 abang nya.

Iaitu Alia Nadrah Qaisara( 8 thn), Abdul Raziq (5 thn) dan Abd Wafiy (4 tahun),Pada lebih kurang jam 2.30 pagi, 14 mei 2021 (Jumaat/raya ke2).. arwah akhirnya menghembuskan nafasnya yg terakhir di hospital Sultan Abdul Halim Sungai Petani.. terlerai sudah derita nya di dunia.

Pada yang ingin membantu anak-anak arwah, boleh berbuat demikian dengan menyumbang ke akaun:Bank Islam 02114020140880 Marina bt Mohd Isa (mak saudara ank2 arwah)
Sila maklumkan atau menelefon ke nombor 014 6712735 .

Jen4zah arw4h Puan Siti Khodijah sedang dibed4h siasat di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Mungkin akan mengambil masa yang panjang .

Selesai bed4h siasat, kepulangan jen4zah ke kampung akan diuruskan oleh oleh 6RAMD KEM SULTAN ABDUL HALIM, JITRA manakala urusan pengkebumi4n pula akan disempurnakan oleh 19 RMAD KEM LAPANGAN TERBANG, SG PETANI.

Inilah penghormatan terakhir pihak tentera terhadap arw4h, Mewakili pihak keluarga, kami menzahirkan ucapan terima kasih kepada pihak terlibat.

Kepada semua di luar sana, sama-samalah kita doakan agar seluruh ahli keluarga arwah tabah menempuh saat-saat sukar ini.

Semalam Puan Natipah Abu menulis dilaman fbnya, jenazah arwah masih berada di Jabatan Forensik Hospital Sultan Abdul Halim, Sg Petani.

Alhamdulillah, ujian saringan C0V1D ke atas jen4zah didapati negatif, Jen4zah akan dibawa ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar utk bed4h siasat dan akan kebumikan sesudahnya.

Waris juga telah hadir ke IPD dan selesai memberi keterangan lanjut sebentar tadi.

Utk pengetahuan semua, arw4h adalah anak ke 4 dari 5 adik beradik, Setelah ayah mereka meninggal dunia , ibu berkahwin lain dan mempunyai seorang anak perempuan, sebelum suami keduanya juga meninggal dunia.

Marina Bt Mohd Isa ( 21 tahun pelajar IPTS yang sedang praktikal ) ialah adik kepada arw4h Siti Khodijah satu emak, berlainan bapa.

Nombor akuan beliau sebagai ibu saudara kepada anak -anak itulah yang telah ditularkan.

Bagaimanapun, pihak keluarga lebih memerlukan doa semua di luar sana agar segala urusan ke atas arw4h dipermudahkan dan mohon disedekahkan al fatihah buat arw4h.

Mewakili pihak keluarga, kami mengucapkan ribuan terima kasih juga atas segala sokongan semua pihak kepada keluarga arw4h. Al fatihah.