Hanya smpat bayar zakat fitrah, ” x smpat menyambut hari raya Aidifitri ” (5Gmbr)

Kuala Kangsar : Sebak dan pilu apa yang berlaku begitulah tugasan seorang ketua keluarga yang bergelar suami dan ayah dia berkerja keras untuk mencari rezeki buat keluarga tersayang.

Namun tidak disangka diperjalanan memandu lori menyelesaikan tugasan kerjanya dia dijemput il4hi terlibat kem4langan lagi dikala semua umat islam kini membuat persiapan untuk menyambut hari raya.

Namun dia telah meyelesaikan tugasan yang wajib baginya untuk ramadan tahun ini dengan membayar zakat fitrah buat diri dan keluarga dibawah tanggungan dirinya.

Sungguh tidak disangka dia akan pergi selamanya dan tidak sempat untuk menyambut hari raya Aidilfitri untuk tahun ini.

Kosmo melaporkan seorang pemandu lori m4ut setelah tersep1t dalam kemalangan membabitkan sebuah treler di Kilometer 256, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara di sini hari ini.

Dalam n4has pada pukul 4.30 pagi itu, mangsa, Mohd Lotfi Abd. Latib, 37, dari Klang, Selangor men1nggal dun1a di tempat kejadian akibat keceder4an p4rah.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Perak, Superintenden Azizan Hassan berkata, kem4langan membabitkan lori muatan barangan kurier dipandu m4ngsa dan sebuah treler muatan balak dipandu lelaki berusia 56 tahun.

Katanya, tiba di lokasi kejadian, kenderaan dipandu m4ngsa telah mel4nggar belakang treler berkenaan yang ketika itu sedang bergerak ke lorong kiri.

Akibat pelanggaran tersebut, m4ngsa mengalami keceder4an p4rah kerana tersepit di tempat duduk hadapan lori yang remuk teruk sebelum dia berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba.

M4ngsa bagaimanapun disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian dan m4yatnya dihantar ke Hospital Kuala Kangsar untuk bedah siasat,katanya ketika dihubungi di sini.

Menurut beliau, pemandu treler tidak mengalami kecederaan dengan kenderaan dipandunya juga tiada sebarang kerosakan.

Katanya, siasatan awal mendapati punca kemalangan ekoran kenderaan dipandu m4ngsa hilang kawalan dan mel4nggar belakang treler.

Sias4tan lanjut sedang dijalankan di mana kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,katanya.

Semoga keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arw4h pergi dijemput ilahi dibulan mulia tinggalkan isteri dan anak anak tersayang. Al fatihah.