Hakimi dan Haikal hilaang ibu sklip mata kemlngan otw kerja!

Baling : Hakimi,Haikal hilaang ibu sklip mata kemlngan otw kerja! Nasib malang dua beradik Muhd Danish Hakimi,12, dan Muhd Danish Haikal,10. kehilangan orang yang paling dikasihi dalam kemalangan jalanraya yang menyayat hati.

Ibunya Awati, 33, terlibat dalam kemalangan jalanraya melibatkan van kilang yang dinaikki ketempat kerja pada awal subuh semalam.

Ibunya adalah segala galanya, dia lah ibu dia lah ayah, dia tempat bergantung dan menumpah kasihsayang. Ayah entah dimana sejak 9 tahun lalu.

hakimi-dan-haikal-hilaang-ibu-sklip-mata-kemlngan-otw-kerja

Ibunya lah satu satu insan yang menanggung perbelanjaan keluarga termasuk opah yg sudah tua.

Dalam pada itu Berita Harian melaporkan seorang wanita m4ut, manakala empat lagi p4rah apabila van kilang dinaiki terbabit nahas di Kilometer 40 Jalan Sungai Petani-Baling berhampiran Kampung Chenerai, Kuala Pegang, awal pagi tadi.

M4ngsa, Awatif Md Mahtar, 33, dari Kampung Memali, di sini, meninggal dunia di tempat kejadian apabila van kilang membawa 10 pekerja wanita itu dipercayai berlanggar dengan sebuah kenderaan lain dalam kejadian kira-kira jam 5.10 pagi.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain, berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung insiden itu pada jam 5.25 pagi sebelum anggota tiba di lokasi 15 minit kemudian.

hakimi-dan-haikal-hilaang-ibu-sklip-mata-kemlngan-otw-kerja

Beliau berkata, van kilang jenis Toyota Hiace itu dipercayai berlanggar dengan sebuah kenderaan lain, namun kenderaan terbabit didapati sudah tiada di tempat kejadian ketika anggotanya sampai.

Sebaik saja tiba di lokasi, anggota bomba mendapati sebuah van kilang bersama penumpang dan pemandunya terbabit kemalangan.

Anggota bomba terpaksa menggunakan peralatan khas bagi memotong bahagian van sebelum dapat mengeluarkan m4ngsa yang tersepit, katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Mohamadul Ehsan berkata, seorang penumpang disahkan meninggal dunia di tempat kejadian, sementara empat termasuk pemandu lelaki p4rah akibat tersepit, dan enam lagi penumpang cedera.

hakimi-dan-haikal-hilaang-ibu-sklip-mata-kemlngan-otw-kerja

Kita mengambil masa 25 minit untuk mengeluarkan semua m4ngsa dengan turut dibantu oleh pihak polis, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dan Kementerian Kesihatan.

Semua penumpang yang cedera dihantar ke Hospital Baling untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Mayat m4ngsa yang maut pula dibawa ke Hospital Kulim.katanya.Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo