Hajjah Baniah Pergimu hilang sebutir permata pendidikan!

Kuala Terengganu: Hajjah Baniah Pergimu hilang sebutir permata pendidikan! Dr Hajjah Baniah bt Mustam, 57, seorang guru kanan m4ut manakala anaknya berusia 16 tahun p4rah.

Kenderaan jenis Honda BRV yang dinaiki mereka merempuh sebuah lori tunda di kilometer 428 Lebuh Raya Pantai Timur 2, Bagaimanapun pemandu yang juga anak mangsa berusia 27 tahun hanya cedera ringan.

Dalam kejadian pada sekitar jam 7.45 pagi itu, Dr Baniah Mustam yang bertugas sebagai Guru Kanan di SMK Bandar Behrang 2020, Tanjung Malim meninggal dunia ketika dirawat di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

hajjah-baniah-pergimu-hilang-sebutir-permata-pendidikan

Ketika kejadian, mereka bertiga dikatakan dalam perjalanan menuju ke arah Besut dari Tanjung Malim, Perak. Namun setibanya dilokasi kejadian, kereta yang dipandu anaknya itu cuba memotong trak berkenaan namun gagal sebelum merempuh belakang lori berkenaan dan menyebabkan kereta tersebut berpusing sebelum terbalik.

Kemalangan itu juga menyebabkan seorang lagi anak lelaki mangsa p4rah dianggota badan manakala pemandu dan kelindan lori tunda itu tidak mengalami apa-apa kecederaan.

M4yat mangsa dibawa ke unit forensik HSNZ manakala dua yang cedera dirawat dihospital yang sama.

hajjah-baniah-pergimu-hilang-sebutir-permata-pendidikan

Kes disiasat di bawah seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Apa yang berlaku mengundang pilu insan insan yang mengenali arwah yang menyifatkan seseorang insan yang sangat baik.

Pergi sudah sebutir permata dipersada pendidikan. Kak long coretkan di fb ini maknanya dia seorang yang istimewa. Hajjah Baniah bt Mustam. Dia adalah GK merangkap bos kak lama bekerja di makmal sains dahulu.

hajjah-baniah-pergimu-hilang-sebutir-permata-pendidikan

Orangnya sangat lembut dan baik. Semasa bekerja dulu, dia selalu memberi nasihat dan tunjuk ajar. Bila kak long ambil keputusan untuk pencen awal, dia minta kak long fikir semula. Kalau boleh dia mahu kak long terus bekerja.

Alhamdulillah 2 minggu lepas sempat singgah di tempat kerja lama dan rezeki dapat berjumpa sekejap dengan Dr. Baniah. Hajat hati nak bertemu lagi. Tapi x kesampaian. Petang td kak long dikejutkan dengan berita sedih yang dia terlibat dalam kemalangan jalanraya. Moga syurga tempatmu Dr. Baniah.😭.

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan dalam orang-orang yang beriman .. Aamiin ya Allah-Kak Long Bahariah Baharuddin. AlFatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo