Hajat trakhir kakak ku dan aku berjaya tunaikn hajatnyaa!

Kuala Kubu Bharu : Seorang wanita pengemar aktiviti Extrime cedera p4rah terjatuh semasa mendarat selepas terjunam ” Ropeswing di Jambatan Kuala Kubu Bharu ” semalam.

Mangsa Siti Halijah Abd Rahim melakukan terjunan Rope Swing dengan jayanya namun semasa melantun untuk medarat tali keselamatan dikatakan terlepas oleh petugas menyebabkan Halijah terjatuh diatas batu dan lemas disungai sebelum diselamatkan oleh petugas RENTAS adventure yang menguruskan aktiviti Rope Swing tersebut.

Apa yang memilukan semasa kejadian adik mangsa Mohamad Yakub Abd Rahim atau lebih mesra dengan panggilan Obe Mikel turut bersama kakaknya Halijah melakukan aksi Rope Swing adiknya selamat terjun dan mendarat dengan selamat namun tidak bagi kakaknya terpaksa dikejarkan ke Hospital Selayang untuk rawatan lanjut.

Obe ada memuat naik kisah pilu yang menimpa kakaknya seorang penggemar aktiviti Extrime , Pic sebelum kejadian kita merancang Allah menentukan.. doakan segalanya di permudahkan… untuk yang ingin membantu pembedahan kakaknya Halijah sumbangan korang boleh dairet ke acc saya kata Obe.

Tq semua yang banyak mendoakan kakak saya dan menyumbang kt kakak saya.. kos operasi sangatlah tinggi mudah mudahan ada keajaiban atas segala kebaikan awak ejah.. kami semua sentiasa ada di belakang kamu! Keep strong!! Just do it!!!

Kepada korang kat luar sana jangan menunding jari kepada sesiapa salah siapa benar dalam kejadian ni kita tak boleh nak salah kan sesipa dan pihak RENTAS sangatlah membantu dan memberi kerjasama kepada ejah dan kami sekeluarga.. kun fayakun kalu dia nk jadi maka terjadilah ia.. siapa kita nk menidakan takdir dan ketentuan yang maha ESA.

Skrng apa yang mampu kami dan sahabat kakak saya buat hanyalah doa memberi moral support semangat membina untuk dia kuat! Kalau boleh buat solat hajat untuk dia lagi afdal.. saya akan update kisah ini dari masa ke semasa.. mana yang call saya x jawab korang boleh wasap saya sbb saya nk jimatkan betri fone sebab saya berada di hospital selayang 24 jam menjaga dia..

Setiap kejadian pasti ada hikmah nya kami redha ya Allah dengan ketentuan mu,Name: Mohamad yakub (adik), Acc Maybank 162107181368 Number fone : 0122836884, Nama pesakit Siti Halijah binti abd rahim, Pembed4han tulang belakang L4 L3 L2.

Pembedahan secepat mungkin untuk mengelakan saraf kaki dia terus rosak.. terima kasih pada yang sudi menyumbang moga Allah sahaja mebalas jasa baik kalian..🤲🏻

Apa yang berlaku sungguh memilukan malang tidak berbau pihak keluarga mangsa enggan menyalahkan sesiapa apa yang berlaku pihak RENTAS yang meguruskan aktiviti Rope Swing sudah lakukan yang terbaik demi buat mangsa kata adiknya.

Semoga segala urusan Obe dan kesihatan kakaknya yang hancur tulang belakang dan pinggul kembali pulih seperti biasa.