Hajat Izdi tak sampai, sepatutnya daftar kolej diMelaka!

Ijok : Hajat Izdi tak sampai, sepatutnya daftar kolej diMelaka! Sebak luahaan bapa kepada seorang penunggang motosikal yang maut dipercayai dig1lis kenderaan berat sebelum motosikalnya diseret sebuah kereta lain sejauh 60 meter dalam kejadian di Kilometer 14.5 Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor (LATAR), tengah malam tadi.

Zalkafli Hamin Hamjah, 60, berkata, Allahyarham Muhammad Izdi Affan Zalkafli, 18, sepatutnya mendaftar di Kolej Komuniti Selandar, Melaka, pada 4 Ogos depan untuk mengikuti kursus peringkat sijil bagi program komputer dan rangkaian.

Allahyarham sudah membuat persiapan dan dia sepatutnya melengkapkan beberapa dokumen penting termasuk menjalani saringan pemeriksaan kesihatan pada petang hari kejadian,katanya ketika ditemui Sinar Harian.

Mengimbas kembali saat dia sempat berbual-bual dengan Muhammad Izdi Affan, lelaki itu berkata, beberapa kata-kata disebut anaknya masih teringat-ingat dalam fikirannya.

hajat-izdi-tak-sampai-sepatutnya-daftar-kolej-dimelaka

Saya ada beritahu dengan arwah, kalau dia sambung belajar saya pasti berasa sunyi di rumah. Kemudian arwah membalas dengan mengatakan kepada saya, bahawa dia hanya seminggu di sana (kolej), bukan lama.

Sampai sekarang saya masih terngiang-ngiang kata-katanya sebab saya tidak faham maksud seminggu di sana sama ada dia akan balik ke rumah semula selepas mendaftar di kolej atau dia seolah-olah tahu dia akan pergi buat selamanya-lamanya,katanya.

Zalkafli yang menetap di Batu 8 Ijok berkata, meskipun reda dengan ketentuan-Nya, namun jauh di sudut hati tetap berasa sedih dengan kehilangan anak bongsu daripada lima beradik itu yang disifatkan sebagai seorang anak yang baik, mendengar kata serta bertanggungjawab.

Arwah seorang anak yang mendengar kata, tidak melawan dan cepat membantu jika saya meminta pertolongan, katanya.

Menurutnya, sebelum kejadian, Allahyarham Muhammad Izdi memaklumkan ingin ke Shah Alam bersama rakannya.

hajat-izdi-tak-sampai-sepatutnya-daftar-kolej-dimelaka

Saya dimaklumkan arwah sempat singgah menjamah empat bungkus nasi lemak yang dikongsi bersama 10 rakannya yang lain di Seksyen 13 Shah Alam, katanya.

Katanya, dia hanya mengetahui kejadian itu selepas beberapa rakan Allahyarham Muhammad Izdi bertandang ke rumahnya kira-kira jam 11.45 malam tadi.

Saya dimaklumkan anak terbabit dalam kemalangan tapi sejauh mana keadaannya tidak diketahui.

Saya kemudian bersama isteri terus bergegas ke lokasi kejadian sambil tidak putus berdoa agar anak kami selamat, katanya.

Bagaimanapun Zalkafli berkata, luluh hatinya sebaik tiba di tempat kejadian selepas mendapati jenazah arwah anaknya terbaring kaku di atas jalan raya.

hajat-izdi-tak-sampai-sepatutnya-daftar-kolej-dimelaka

Air mata saya berguguran sejurus memangku jenazah anak dan terasa sebak kerana dia sudah pergi buat selamanya-lamanya,kata lelaki itu sambil menahan sebak.

Zalkafli memberitahu, jenazah Allahyarham Muhammad Izdi dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Batu 8 Ijok pada jam 10.30 pagi tadi.

Tentunya kami sekeluarga berasa sunyi terutama hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi sambutan Aidiladha.

Apa pun kami tetap pasrah dengan ketentuan Ilahi dan berdoa agar dia ditempatkan dalam kalangan orang beriman, katanya.

Sinar Harian sebelum ini melaporkan, seorang penunggang motosikal maut dalam keadaan tragis dalam kemalangan di Kilometer 14.5 Lebuhraya Kuala Lumpur-Kuala Selangor (LATAR) di sini.

Kejadian jam 12.55 tengah malam itu mengakibatkan Muhammad Izdi meninggal dunia di tempat kejadian.Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo