Haati & jiwaa sya sntiasa beri sokongn kpada P4le$tin – P0gba (5Gmbr)

Manchester : Paul P0gba dan rakan sepasukannya di Manchester United, Amad Di4llo mengibarkan bendera P4le$tin di Old Trafford selepas seri 1-1 dengan Fulham, hari ini.

Pemain tengah United itu diberikan bendera berkenaan oleh penyokong ketika mahu mengelilingi stadium sebagai tanda penghargaan kerana ia adalah perlawanan terakhir mereka di halaman sendiri pada musim ini.

Pemenang Piala Dunia itu dan Diallo yang menyaksikan kedua-duanya Muslim, memegang bendera P4le$tin di depan 10,000 penyokong yang menyaksikan perlawanan berkenaan selepas sekatan terhadap wabak C0V1D19 dilonggarkan.

Ayuh pastikan dunia kita selamat dan bebas daripada keg4nasan. Doa untuk P4le$tin,tulis Pogba di Instagram miliknya.

Rejim Z10n1s I$r4el terus menyer4ng G4za yang menyebabkan kem4tian 213 orang rakyat Palestin termasuk 61 kanak-kanak dan menceder4kan lebih 1,400 orang sejak seminggu lalu ketika berdepan pejuang Hamas, menurut kementerian kesihatan di G4za.

Beribu orang menyatakan protes untuk menyatakan sokongan kepada P4le$tin, Sabtu lalu di beberapa bandar besar Eropah termasuk London, Berlin, Madrid dan Paris selepas tindakan tidak berperikemanusiaan I$r4el.

Pemain Leicester, Hamza Choudhury dan Wesley Fofana sebelum ini menyatakan sokongan kepada rakyat P4le$tin selepas melakar kemenangan 1-0 ke atas Chelsea pada final Piala FA.

Choudhury dan Fofana turut dilihat memegang bendera P4le$tin ketika di atas padang di Wembley.

Pemain tengah Arsenal, Mohamed Elneny menerusi platform media sosialnya juga menunjukkan sokongan kepada rakyat P4le$tin yang terus ditekan I$r4el.

Hati dan jiwa saya sentiasa memberi sokongan kepada P4le$tin, katanya menerusi akaun Twitter miliknya.