Gurauan ayah terlalu rindu arwh ibu jadi nyata, ” Dia menyusul ” (5Gmbr)

Alor Setar: Kelindan lori yang terbabit dalam kemalangan dengan ambulans di Kilometer 52.7 Lebuhraya Utara Selatan, arah selatan disahkan men1nggal dunia.

Mangsa Ahmad Kamal Abu Samah yang mengalami kecedraan parah impak kemalangan tersebut disahkan men1nggal dunia sebaik tiba di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, hari ini.

Sebak luahan anak lelakinya yang dikenali dengan nama Umar Amirul bila kehilangan ayah tersayang yang merupakan bapa tunggal setelah kematian ibunya.

Bapanya pernah bergurau lebih suka hidup bersendirian kerana masih kasihkan arwah ibunya dia juga meluahkan hasrat telalu rindu pada arwah ibunya, tidak disangka dia akan pergi meyusuli ibunya tulisnya melalui laman facebooknya semalam.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir mengesahkan perkara itu.

Beliau berkata, ambulans itu dinaiki empat kakitangan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) membawa pesakit wanita berusia 60-an dari Bukit Selambau ke Hospital Lama Alor Setar.

Beliau berkata, kejadian dimaklumkan kepada pihaknya jam 4.29 petang tadi.

Siasatan awal mendapati, ambulans itu dipercayai membawa pesakit C0V1D itu terlanggar bahagian belakang sebelah kanan lori menyebabkan kedua-dua kenderaan itu melanggar guard rail (rel adang) dan masuk ke laluan tertentangan.

Pihak KKM kemudian bertindak menguruskan pesakit C0V1D19 dan staf KKM yang terbabit dalam kemalangan di lokasi kejadian,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Difahamkan, ini adalah kem4langan kedua membabitkan ambulans yang membawa pesakit C0V1D di daerah ini dalam tempoh seminggu.

Dalam kejadian 9 April lalu, sebuah lagi ambulans membawa pes4kit C0V1D19 iaitu wanita berusia 60-an terbabit dalam kemalangan dengan kereta di persimpangan lampu isyarat Plaza Tol Jalan L4nggar.

Dalam kejadian itu, seorang lelaki dan wanita dalam kereta itu ceder4, semoga anak sulung pada arw4h dan adik adik tabah, sebak membaca luahan Umar Amirul mengenai apa yang menimpa arwah ayahnya semoga rohanya tenang disana. Al fatihah.