Gugurr seorg Fr0ntliner, djmput ilahi otw pulng brtugas!

Ampang Jaya : Apa yang berlaku sungguh memilukan perginya seorang Fr0ntliner dijemput ilahi diperjalanan pulang bertugas.

Harian Metro melaporkan seorang anggota polis bertugas di Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya m4ut sejurus motosikal ditunggangnya merempvh tiang lampu di Jalan Taman Cempaka, di sini, semalam.

Dalam kejadian 11.10 malam itu, mangsa, Koperal Tuan Mahmud Tuan Mamat, 38, berasal dari Kota Bharu Kelantan disahkan men1nggal dun1a di lokasi kejadian.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, kem4langan itu dipercayai berlaku ketika m4ngsa dalam perjalanan dari arah IPD Ampang Jaya menghala ke Kajang.

Sebaik tiba di lokasi, motosikal Kawasaki KR150 ditunggang m4ngsa hilang kawalan dan terbabas lalu mel4nggar tiang lampu di bahu kiri jalan.

Rempvhan itu menyebabkan motosikal berkenaan terc4mpak ke bahu kiri jalan, manakala m4ngsa terbaring di sebelah tiang lampu.

Rempvhan itu menyebabkan motosikal berkenaan terc4mpak ke bahu kiri jalan, manakala m4ngsa terbaring di sebelah tiang lampu.

M4ngsa mengalami keceder4an serius di bahagian kep4la dan disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian,katanya, hari ini.

Mohamad Farouk berkata, m4yat m4ngsa dibawa ke Jabatan Perubatan Forensik Hospital Ampang bagi bedah siasat untuk mengetahui punca kem4tian.

M4ngsa selamat dikebum1kan di Tanah Perkuburan Islam Ukay Perdana, Hulu Klang, 11 pagi tadi, katanya.

Semoga keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku tiada lagi suami dan papa pada anak anak pergi dijemput ilahi disaat selesai bertugas untuk negara. Al fatihah.