Foto ubaat rindu bby Aaira pada nenek, Mak T0k temani adk Aisy kat syurgaa!

Pendang : Ibu mentua kepada pemain skuad Harimau Malaya, Muhammad Syafiq Ahmad sempat memuat naik status, Semoga dipermudahkan perjalanan kami sekeluarga balik Kedah, Amin di WhatsApp sebelum m4ut dalam kem4langan.

Dalam kem4langan di Kilometer 163.6, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara dekat Sungai Bakap, Nibong Tebal di Pulau Pinang kira-kira pukul 4 pagi semalam itu, Zainab Ahmad, 45, dan cucu lelakinya, Muhammad Aisy Saqeef yang berusia 22 hari terbvnuh bersama wanita warga Indonesia, Titik Sukamti, 30-an.

Menurut Zaiton Mat Rashid, 48, ibu saudaranya, Allahyarham Zainab dipercayai memuat naik status itu sebelum bertolak pulang ke Pendang dari Johor Bahru kira-kira pukul 10.40 malam, kelmarin.

Saya memang tidak sabar untuk menunggu kepulangan mak su (Zainab) tetapi yang pulang hanya jenazahnya, katanya ketika ditemui di rumah keluarga mentua Muhammad Syafiq di Kampung Padang Pusing di sini hari ini.

Selain itu, menurut Zaiton, Muhammad Syafiq ada menceritakan kepada ahli keluarga pada semalam bahawa arw4h ada bergurau dengan cucu sulungnya, Aaira Nur Safiyya, 2, sebelum bertolak ke Pendang.

Arw4h melawak dengan berpesan supaya Aaira duduk baik-baik dengan ibu dan abah sebab baby (Muhammd Aisy Saqeef) nak ikut mak tok.

Kemudian pembantu rumah yang turut men1nggal dalam kejadian itu menyampuk yang dia pun mahu ikut mak tok, katanya.

Dalam kem4langan itu, Muhammad Syafiq yang juga penyerang muda Johor Darul Ta’zim (JDT) dan anak perempuannya, Aaira Nur Safiyya berusia dua tahun hanya ceder4 ringan.

Isterinya yang sedang berpantang, Nur Amalina Norain, 25, pula cedera p4rah dan dikejarkan ke HSJ.Al fatihah