Ehsan ank baik, meninggal dunia akbat lemass ketika mandi di NZ(5gmbr)

Kuala Lumpur: Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington, New Zealand mengesahkan seorang rakyat Malaysia men1nggal dun1a akibat lemas ketika beriadah bersama rakannya.

Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington dalam kenyataannya berkata, Muhammad Ehsan Zakaria, 24, ditemukan lem4s ketika beriadah bersama beberapa rakan di Pinders Pond, Roxburgh, New Zealand pada 7.30 malam waktu tempatan.

Mendapat berita pemergian seorang sahabat, Saudara Muhammad Ehsan Zkra yang telah kembali ke rahmatullah.

Arw4h juga merupakan bekas pelajar SMKA Yan (2010-2012) dan bekas pelajar Kolej Islam Sultan Alam Shah (2013-2014).

Minta jasa baik semua kenalan untuk sedekahkan Al-Fatihah buat arwah. Semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang beriman. – Affandy Azlizan

Menurutnya, m4ngsa adalah bekas pelajar tajaan Majlis Amanah Raya (MARA) di Auckland.

M4ngsa dipindahkan ke Dunedin Hospital di selatan negara itu untuk proses bedah siasat.

Pihak keluarga mangsa sudah sedia maklum mengenai kejadian itu dan Suruhanjaya Tinggi akan menghulurkan bantuan yang sewajarnya kepada keluarga m4ngsa,katanya.

Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington turut menzahirkan ucapan takziah dan simpati kepada keluarga m4ngsa dan kenalan di atas kehilangan Muhammad Ehsan.

Semoga keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h tabah, arw4h anak yang sangat baik penuh ilmu agama pergi dijemput ilahi akibat lem4s.Al fatihah.