Dua minggu berlalu, Keadaan terkini Syafiq Ahmad dziarah Ustz Ebit (5gmbr)

Pendang : Pada 6 Dec lalu Syafiq Ahmad dan isteri meratapi permergian anak tersayang Muhammad Aisy Saqeef yang baru 22 hari dalam kem4langan yang membabitkan diri dan keluarganya.
Sebak sayu ziarah Syafiq Ahmad,Amalina dan keluarga di Kedah, Jarang saya menangis, Tadi tak dapat tahan menangis tadi.

Setelah 16 hari berlalu hari ini Ustaz Ebit Lew sempat menziarah Syafiq dan isterinya dirumah mertuanya diPendang Kedah.

” Kehilangan ibu dan anak serta bibik asbab kemalangan jalan raya,Amalina masih belum boleh bangun, Tadi bercerita ujian kerana kasih sayang Alla, Allah sayang.

InsyaAllah anak menanti dalam syurga, Buat ibu yang baik insyaAllah semoga Allah ampunkan dosa beliau dan hadiahkan syurga Firdau, Allah nak beri mereka berehat dan nanti dapat kembali bersama dalam syurga.

Sabar ialah amalan yang teramat besar disisi Allah, Sayu sebak dengar soalan Syafiq dan Amalina, Bagaimana nak bantu mak masuk syurga. Nak hadiahkan amalan buat arwah mak.

Banyak soalan dan luahan hati mereka,Baik sangat keluarga ini, Melihat air mata mereka sepanjang luahan dan berbual tadi, Hati saya jadi sebak sangat, Sempat juga berbual dengan abang aen ayah Amalin, Merindui arwah isterinya.

Ya Allah berilah kekuatan buat keluarga in, Rahmati mereka, Bantu mereka melalui semua ini, Ya Allah,ampunilah arwah ibunya hadiahkan syurga FirdausMu – ebitlew.

Semoga Syafiq dan isteri serta ayah mertua terus kuat kehilangan insan tersayang yang maha esa lebih sayangkan mereka.

Dalam kem4langan di Kilometer 163.6, Lebuh Raya Utara-Selatan arah utara dekat Sungai Bakap, Nibong Tebal di Pulau Pinang kira-kira pukul 4 pagi semalam itu, Zainab Ahmad, 45, dan cucu lelakinya, Muhammad Aisy Saqeef yang berusia 22 hari terbvnuh bersama wanita warga Indonesia, Titik Sukamti, 30an.

Menurut Zaiton Mat Rashid, 48, ibu saudaranya, Allahyarham Zainab dipercayai memuat naik status itu sebelum bertolak pulang ke Pendang dari Johor Bahru kira-kira pukul 10.40 malam, kelmarin.

Saya memang tidak sabar untuk menunggu kepulangan mak su (Zainab) tetapi yang pulang hanya jenazahnya, katanya ketika ditemui di rumah keluarga mentua Muhammad Syafiq di Kampung Padang Pusing di sini hari ini.

Dalam kem4langan itu, Muhammad Syafiq yang juga penyerang muda Johor Darul Ta’zim (JDT) dan anak perempuannya, Aaira Nur Safiyya berusia dua tahun hanya ceder4 ringan.

Isterinya yang sedang berpantang, Nur Amalina Norain, 25, pula cedera p4rah dan dikejarkan ke HSJ.Al fatihah