Damailh disana wahai suamiiku, isterii cerita sifat sbenarnya Dr Al1 (6gmbr)

Kuala Lumpur : Tiba tiba banyak dapat request friend..sebab da viral, ramainya yang doakan arwah suami dr Ali Noor Hassan hassan. Beribu ribu orang share dan doakan dia, alhamdulillah.

Cuma maklumat kurang tepat sebab kem4tian, Dia meninggal di hkl kerana acute respiratory distress bukan sebab C0V1D/kepenatan bertugas melawan C0V1D.

Memang dia banyak terlibat dengan aktiviti jemaah tabligh, Periksa pesakit percuma semasa ijtimak tabligh.

Tidak berkira kerja dengan kawan kawan, dan dia antara yang suka ziarah sahabat/saudara sakit, Ramai yang mesej dr ali antara org yg pertama melawat apabila kawan kawan Tak sihat.

Beliau jugak byk bersedekah, Setiap Hari walau sedikit,Semasa ibunya masih ada, banyak memuliakan dan berbakti kepada ibu.

Setiap kali beli lauk utk family mesti Akan belikan lauk yg sama utk arwah emak dia semasa hidup, Mak nak ke klinik atau rawatan memang dia Akan usahakan cuti utk berkhidmat kepada mak dia.

Sehingga mak dia di diagnose lung c4ncer pada August 2018 sanggup ambik cuti separuh gaji utk jaga emak dia. Sehingga ke akhir hajat mak dia di ikn, dia antara yang ajar kan mak kalimah syahadah. -Asilah Alqarny.

Dalam pada itu Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah berkata, arwah yang bertugas di sebuah klinik kesihatan di Cheras mengalami penyakit ‘aneurysm’ dalam otak dan disahkan men1nggal dunia pada 18 Januari lalu.

Beliau dikesan mempunyai penyakit lain dan tiada kaitan dengan kelesuan bekerja. Ujian C0v1d19 adalah negatif,katanya kepada Harian Metro.

Sementara itu, salah seorang dipercayai waris kepada mangsa melalui Facebook yang tular mengesahkan arw4h men1nggal dunia akibat terj4tuh di bilik air ketika bekerja dan mengakibatkan pendarahan di kep4la serta beberapa kali sudah dibed4h.

Arw4h adalah anak saudara saya dan meninggal dunia akibat j4tuh bilik air, Mohon perbetulkan fakta,katanya merujuk kepada tular mengenai berita pemergian Dr Ali akibat kepenatan bekerja.

Semalam, Harian Metro melaporkan seorang doktor yang bertugas sebagai barisan hadapan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) meninggal dunia.

Berita sedih itu disampaikan menerusi hantaran dimuat naik Skuad Pengurusan Jenazah Malaysia (SPJM) di Facebook (FB).

Dalam hantaran itu, SPJM berkongsi gambar terakhir Dr Ali yang sempat diambil rakannya sebelum beliau jatuh sakit kerana beban kerja terlalu penat dan letih selain kekurangan masa untuk beristirehat selepas bertugas di barisan hadapan KKM menangani C0V1D19,Difahamkan beliau tertidur ketika bertugas dan pengsan.

Assalamualaikum sahabat2ku, Inalilahiwainailaihirojiun..sahabat saya Dr Ali Noor Hassan telah menghadap illahi malam semalam. Inshaallah 10 pagi ni jenazah akan diuruskan di Masjid tun hussein

Saya mohon sahabat semua mendoakan yang terbaik untuk arwah Dr Ali. Sepanjang perkenalan saya beliau. Beliau dan isteri Asilah Alqarny adalah orang yang ramah, baik dan suka membantu orang.

Beliau juga ingin bersama saya dalam menjadi perunding hartanah untuk menyumbangkan ilmu hartanah dan membantu masyarakat memiliki hartanah tapi apakan daya. Allah lebih menyayanginya.

Semoga allah merahmati roh Dr ali dan menempatkan dr ali didalam syurga yang kekal abadi – Arief Kamarul Al fatihah.