D0akan Anis, Affis bby terpisah dismadikan ditmpt berlainan!

Setiu : D0akan Anis, Affis bby terpisah dismadikan ditmpt berlainan! Jenazah m4ngsa kemalangan maut di Sungai Tong semalam akan disemadikan diKelantan dan Terengganu.

Keputusan ini dibuat keluarga tersayang dan isteri m4ngsa apa yang pasti j4sad sikecil Nur Raisha Delisha, 5bulan dan j4sad papanya Amirul Affis Mohamad, 23, akan disemadikan ditempat yang berlainan.

Ibu arwah menceritakan kembali saat Affis isteri serta 3 anak mereka dan dua adik beradik Affis bergerak ke Ajil awal pagi semalam, Affis sempat memberitahu tidak akan menghantar adiknya pulang ke Kelantan dan meminta saya mengambil mereka di Terengganu sebelum sesi persekolahan bermula. Ketika bersalam dengan Akimi pula, saya terasa tangannya teramat sejuk.

d0akan-anis-affis-bby-terpisah-dismadikan-ditmpt-berlainan

Itu antara kenangan terakhir Anita Hassan, 58, bersama dua anaknya, Mohamad Amirul Affis dan Mohamad Amirul Akimi Mohamad, 15, yang m4ut dalam kemalangan di Kilometer 42 Jalan Kota Bharu-Kuala Terengganu berhampiran Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sungai Tong, di sini, kira-kira jam 5.30 pagi tadi.

Bayi Mohamad Amirul Affis, Nur Raisha Delisha yang berusia lima bulan, juga terkorb4n dalam kem4langan itu, manakala seorang lagi anak Anita, Balqis Mohamad, 8, ceder4.

Anita memaklumkan, isteri kepada Mohamad Amirul Affis, Hanisyafiqah Syazwany Yaakub, 27, dan dua anak tiri Allahyarham, iaitu Muhammad Rayyan Ashraff Alias, 6, serta Muhammad Rizairil Adam Alias, 3, turut mengalami keceder4an.

d0akan-anis-affis-bby-terpisah-dismadikan-ditmpt-berlainan

Beliau berkata, Mohamad Amirul Affis bersama keluarga pulang ke Kok Lanas, Ketereh, Kelantan, semalam, untuk mengambil Mohamad Amirul Akimi serta Balqis bagi menghabiskan cuti persekolahan.

Kebetulan pada ketika itu, saya berada di Jeli dan pulang ke Kok Lanas untuk menghantar dua beradik berkenaan serta berjumpa mereka sekeluarga sebelum ke Jeli semula.

Ketika Affis memberitahu tidak akan menghantar adiknya pulang, saya memang tidak terlintas langsung perkara ini (kemalangan) bakal terjadi kerana menyangka mungkin selepas ini dia sibuk bekerja, justeru tiada masa untuk pulang semula ke kampung.

d0akan-anis-affis-bby-terpisah-dismadikan-ditmpt-berlainan

Affis sempat meminta maaf kepada saya. Namun, saya memberitahu dia tidak ada buat salah apa-apa dengan saya, begitu juga adik-beradiknya yang lain, katanya ketika ditemui di Unit Forensik, Hospital Setiu, hari ini.

Menceritakan lanjut, Anita berkata, beliau perasan sepanjang pertemuan kali terakhir itu, Mohamad Amirul Affis asyik merenung dan melihatnya sehingga beliau terasa segan.

Ketika bersalam dengan Akimi pula, saya terasa tangannya teramat sejuk sehingga bertanya kenapa tetapi Akimi hanya gelak,katanya.

Anita berkata, sebelum bertolak ke Terengganu, beliau sempat bertanya sama ada mereka larat memulakan perjalanan pada awal pagi.

Bagaimanapun, mereka memberitahu Affis serta isterinya boleh bergilir-gilir memandu kereta, dan terpaksa bertolak awal pagi kerana Affis perlu masuk kerja, hari ini.

Saya sempat berpesan supaya menelefon apabila sampai. Bagaimanapun, tiada panggilan diterima sehinggalah seorang saudara kami menghubungi saya dan memaklumkan anak bersama keluarga terbabit kemalangan di Setiu, katanya.

Dalam pada itu, Anita berkata, Mohamad Amirul Affis dan Mohamad Amirul Akimi akan dikebumikan di Kok Lanas, manakala Nur Raisha Delisha pula di Kampung Tok Randok, Ajil, Terengganu, atas permintaan ibunya.

Semoga Anis dan dua anak nya serta seorang adik ipar kembali sembuh sungguh berat dugaan buat Anis moga Anis terus kuat Allah tak duga umatnya jika tanpa sebab semoga dipermudahkan urusan jen4zah arwah suami dan adik ipar di Kelantan dan jen4zah baby comel Nur Raisha di Ajil Terangganu. Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo