Cepatt syg prgi kluar 7 pgi utk brkerja rupaanya prgi slamanya!

Pekan : Kebimbang4n isteri Mohd Zuhairi Abdullah, Nor Hayari Embong selepas pesanan Wh4tsApp dihantar tidak berb4las terungkai.

Selepas menerima panggilan telefon memaklumkan suaminya m4ut selepas kenderaan dipandunya dirempvh lori tangki di Kilometer 32, Jalan Pekan-Rompin berhampiran Tanjung Batu di sini, hari ini.

Nor Hayati, 35, yang merupakan suri rumah berkata, dia menghantar pesanan itu pada 10 pagi bagi memaklumkan perihal anak anak yang menjadi rutin harian mereka berdua ketika su4minya keluar bekerja.

Saya menganggap suami tidak membalas kerana sedang mem4ndu, memandangkan dia beritahu akan ke Tanjung Batu ketika keluar rumah pada 7 pagi, Sekitar 11 pagi, adik ipar telefon memberitahu suami men1nggal kem4langan.

Saya tidak percaya dan cuba menghubungi telefonnya namun langsung tidak berdering, Tak lama kemudian, seorang lagi kawan suami meny4mpaikan berita sedih itu, untuk kali kedua,katanya kepada Bernama ketika ditemui di Unit Forensik Hospital Pekan di sini.

Nor Hayati berkata, suaminya sudah 10 tahun bertugas di Pekan selepas berpindah dari Pejabat Kesihatan Daerah Cameron Highlands pada 2010 dan mereka mempunyai empat orang an4k berusia antara dua hingga sembilan tahun.

Mohd Zuhairi juga menurut Nor Hayati, ada menyuarakan h4srat untuk pulang ke kampung sebelah isterinya itu di Terengganu, kerana sudah lama mereka tidak berjumpa dengan ahli keluarganya sejak negeri itu dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) pada 9 November lalu.

Nor Hayati berkata, jen4zah suaminya akan dikebum1kan berhampiran kvbur ayah arwah di Kampung Sungai Puteri, Rompin kira-kira 80 kilometer dari sini.

Mohd Zuhairi, 35, m4ut selepas kenderaan Toyota Hilux yang dipandunya dirempvh lori tangki yang terb4bas dari laluan bertentangan pada 10.20 pagi hari ini, menyebabkan kenderaan milik Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) itu, remvk keseluruhan pada bahagian hadapan.

Turut m4ut ialah jururawat Julayha Kudus, 39, manakala Dr Muhd Ikhwan Ramlee, 29, p4rah di kep4la.

Mereka yang bertugas di Pejabat Kesihatan Daerah Pekan, dilaporkan dalam perj4lanan ke perkampungan Orang Asli Api Larat di Nenasi, Pekan untuk melakukan pemeriksaan kesihatan di sana. Al fatihah.