Cepat Abe long prgi, 0tw pulang kekajang rupanya pulang selamanya (5gmbr)

Hulu Selangor : Pegawai Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) m4ut apabila kereta dipandu mel4nggar penghadang besi akibat hilang kawalan di Kilometer 405.5 Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan, di sini, malam tadi.

Dalam kejadian itu, m4ngsa Muhammad Nazirul Syafiq Che Din,28, yang berasal dari Kajang Selangor bertugas di Cawangan Import Eksport JKDM Bukit Kayu Hitam, Kedah dipercayai men1nggal dunia di lokasi kejadian akibat p4rah.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor Superintendan Azman Shari’at berkata, pihaknya menerima laporan kejadian pada 9.40 malam.

Allahu Perginye sorang ‘adik’ kat tempat kerja semoga rohnya ditempatkan bersama orang beriman.

Tolong sedekahkan Al-Fatihah utk arw4h Muhammad Nazirul Syafiq B. Che Din, Pegawai Kastam 15322, JKDM BKH, Ye Aku masih terkejut -Joma Jonet.

Siasatan awal mendapati m4ngsa yang memandu Proton Satria Neo dikatakan dalam perjalanan dari Bukit Kayu Hitam menghala ke Kajang seorang diri.

Sebaik tiba di lokasi, m4ngsa gagal kawal kenderaan lalu terbabas dan merempvh penghadang besi di kiri lebuh raya, katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, m4yat m4ngsa dihantar ke Hospital Kuala Kubu Bharu untuk bed4h siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku balik atas urusan kerja sambil ingin menjenguk keluarga rupanya pulang untuk selamanya. Al fatihah.