Brhasrat mnetap dikpg, ” Rupaanya pul ang utk slamanya sbgai jenzah” (5Gmbr)

Klang : Seorang lelaki men1nggal dun1a apabila motosikal yang ditunggang pulang kerja telah dirempVh oleh sebuah kereta yang dipandu dalam keadaan m4buk dalam kejadian diKlang.

Mengikut info melalui laman facebook Mr Wan Cai Official m4ngsa Mohd Azman Shahid Mohamad,27, yang berasal dari Kuala Kedah men1nggal dun1a ditempat kejadian akibat kecu4ian orang lain.

Pihak pengurusan Jenazah Mr Wan Cai Official yang ditugaskan mengurusakan jen4zah Azman dari bilik Forensik Hospital Klang sehingga lah dihantar pulang jen4zah kekampung halamannya diKedah.

M4ngsa seorang yang sangat baik amat disenangi keluarga dan sahabat sahabat handai sejak zaman persekolahan lagi.

Dia meninggalkan seorang isteri, sebak lu4han isteri menceritakan kembali perihal arw4h sebelum dijemput il4hi kem4langan semasa diperjalanan pulang kerja.

Mengikut isterinya arw4h pernah berhajat untuk pulang menetap dikampung halamannya di Kedah tidak disangka dia akan pulang sebagai jen4zah buat selama lamanya kesana.

Itu antara perubahan ketara hasrat dan keinginan arw4h suami sebelum pergi buat selamanya dijemput il4hi, sebak luahan kakak arw4h melalui laman facebooknya mengenai permergi4n adik tersayang.

Assalamualaikum sy wakil keluarga mohd azman shahid bin mohamad ingin memohon ampun dan maaf kepada sesiapa sahaja yg mengenali adik sya jika beliau ada menguris hati.

Mohon jika ada hutang beliau dgn sesiapa boleh hubungi sya, Sy juga memohon jasa baik kawan2 untuk doakan kesejahteraan adik saya d tempat baru.

Terima kasih Al fatihah utk adik, Adik kem4langan semalam dlm perjalanan balik dr kerja,Adik kakak yang baik, Adik dah tinggalkan kakak dgn abg, Kakak sayang adik, Terima kasih Allah pinjamkn adik – Amira Nas.

Permergian Ahmad juga mengundang kesedihan rakan baiknya Md Danial Izwan yang meluahkan kesedihan atas permergi4n arw4h dilaman facebooknya.

Semoga tenang di sana wahai sahabat, Mohd Azman Shahid Bin Mohamad, Susah senang bersama sepanjang berada di kampus dan juga sepanjang berada di alam pekerjaan.

Sering bertemu untuk berkongsi masalah dan berceritakan mengenai hala tuju pekerjaan, Arw4h sangat positif, tinggi kesabaran, bertutur kata sopan dan sentiasa menjaga ibadah solat dll.

Kali terakhir bertemu arw4h, arw4h datang ke rumah bermain dengan anak saya, Arw4h juga ingin datang bersama isteri di lain hari untuk melihat anak saya.

Alangkah terkejutnya arwah telah pergi meninggalkan keluarganya, isterinya dan sahabat-sahabatnya akibat dil4nggar pemandu m4buk, Moga pemandu tersebut mendapat hukum4n yang setimpal.

Semoga arwah azman berada di dalam satu taman daripada taman-taman syurga di alam sana.Al- Fatihah, rindu buatmu sahabat – Md Danial Izwan.

Jen4zah kini dalam perjalanan ke Utara diuruskan oleh petugas Mr Wan Cai Official, sama sama kita doakan agar dipermudahkan perjalanan akhir arw4h, moga isterinya serta keluarga tabah. Al fatihah.