Bkal pngantin mninggal ” ktika mcari rzeki kli ke2 kmlgan” (5Gmbr)

Kuantan : Sebak dan p1lu apa yang berlaku mem4ndu treler sudah menjadi kerjaya Apit pernah terlibat kem4langan nger1 november tahun lalu bila treler yang dipandunya terbalik namun dia hanya mengalami keceder4an kecil.

Namun semalam sekali lagi dia yang memandu treler ditemani adik lelakinya yang dikenali dengan nama iwan, treler dipandu Apit sekali lagi terlibat kem4langan nger1 yang mana dia disahkan men1nggal dunia akibat kem4langan tersebut manakala adik nya iwan p4rah.

Arw4h seorang isan yang amat dikenali rakan rakan dan amat rapat bersama rakan rakan pemandu yang lain selalu berkomunikasi melalui V1deo call bersama sama mereka ini lah antara kenangan mereka.

Akhbar melaporakan seorang pemandu treler muatan besi buruk m4ut selepas kenderaan dipandunya terbabas sebelum terj4tuh g4ung di km 218 Lebuhraya Pantai Timur, dekat sini, hari ini.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang Supt Kamarulzaman Jusoh berkata Mohd Syafiq Atan, 30, yang mengalami keceder4an di kepala men1nggal dun1a di tempat kejadian manakala adiknya Mohd Izwan,24, kelindan treler berkenaan, p4tah kaki dalam kemalangan pada kira-kira 6.10 pagi tadi.

Beliau berkata kejadian berlaku semasa dua beradik berasal dari Langgar, Kedah itu dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur menghala ke Kuantan, dan kes disi4sat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Treler itu dipercayai terb4bas ke pembahagi jalan sebelum terj4tuh ke dalam g4ung di sebelah kiri laluan pada kedalaman 130 meter dari paras jalan, katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Sementara itu, Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia Pahang memaklumkan 10 anggota dan pegawai dari Balai Bomba dan Penyelamat Taman Tas bersama sebuah jentera digerakan ke lokasi kejadian selepas pihaknya menerima panggilan kecem4san pada pukul 6.16 pagi.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini, menurutnya sejurus tiba anggota bomba melakukan operasi mengeluarkan m4yat tersepit dengan menggunakan ‘rescue t0ol’ sebelum diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut manakala kelindan ceder4 dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan oleh Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (EMRS).

Semoga keluarga Apit tabah dikhabarkan arwh bakal berkahwin tak lama lagi mengikut kata rakannya Zul Kby dan di dokan agar adik nya iwan segera sembvh yang maha esa lebih sayangkan Apit perginya disaat sedang mencari rezeki. Al fatihah.