Berehattlah sarah, kami kini kehilangaan mu!

Batu Pahat : Berehattlah sarah, kami kini kehilangaan mu! Permergianya mengejutkan semasa dalam pulang kekampungnya diBatu Pahat.

Siti Sarah Naqibah Beliawanis akibat kem4langan jalan raya di Yong Peng malam tadi, arw4h merupakan salah seorang pejuang Dakwah ekonomi Islam.

Arwah Sarah dan Izzati dan Farhana bersama ibunya, Puan Izzatul dalam perjalanan pulang ke Batu Pahat menaiki 2 kereta berbeza.

Izzati dan ibunya tidak alami kem4langan, kereta yang dinaiki Sarah dan Farhana yg terlibat kem4langan, terperosok di belakang lori tepi jalan, Farhana ketika ini masih tidak sedarkan diri.

berehattlah-sarah-kami-kini-kehilangaan-mu

Dalam pada itu BH Online melaporkan seorang wanita m4ut, manakala adiknya parah apabila kenderaan dinaiki mereka merempuh belakang sebuah lori yang berhenti di laluan kecemasan di Kilometer 98.9, Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan, pagi tadi.

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Yong Peng, Penguasa Bomba Kanan II Zakaria Mohamed, berkata mangsa yang juga pemandu kereta, Siti Sarah Mohammad Ali, 27, maut di lokasi kejadian dalam kejadian jam 7.54 pagi tadi.

Katanya, adik mangsa, Siti Nurfarhana Mohammad Ali, 24, yang juga Orang Kelainan Upaya (OKU) cedera p4rah.

berehattlah-sarah-kami-kini-kehilangaan-mu

Kemalangan dipercayai berlaku apabila kereta Proton Persona dipandu mangsa merempuh belakang sebuah lori yang berhenti di laluan kecemasan.

Akibat rempuhan itu, kedua-dua beradik itu tersepit dan pihak bomba menggunakan peralatan khas untuk mengeluarkan mangsa dari dalam kereta,katanya ketika dihubungi, hari ini.

Beliau berkata, seramai 14 anggota dan satu jentera LFRT serta satu EMRS dari BBP Yong Peng bergegas ke lokasi kejadian bagi membantu mengeluarkan mangsa yang tersepit di bahagian hadapan kenderaan.

berehattlah-sarah-kami-kini-kehilangaan-mu

M4yat diserahkan kepada polis untuk siasatan lanjut, manakala mangsa yang cedera dirawat di Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) Batu Pahat, katanya.

Pemandu lori berusia 33 tahun pula tidak mengalami sebarang kecederaan,katanya.

Semoga Puan Izzatul tabah apa yang menimpa anaknya Sarah dan moga farhana cepat sembuh.

Mohon semua jemaah Baca Yaasin pagi ini dan hadiahkan Al Fatihah serta doakan buat arwah dan keselamatan keluarga Pn. Izzatul agar semua urusan selamat dan dipermudahi.Al fatihah.

Tonton Video Di Bawah Ini Sampai Habis

Power la dik

Posted by Fingo on Isnin, 17 Februari 2020

Register disini>> Join Now ,Selepas Join download Apps Fingo