Berehatlh Dr Noor Zairul, ” Seorg yg sngat baik dan Humble” (5Gmbr)

Batu Pahat : Semoga Doktor Zairul ditempatkan dikalangan org yang beriman, seorang Doktor yang sangat baik humble tak pernah tak dengar cakap dan bantu orang bawah dia.

Akhbar melaporkan seorang pakar b1us sebuah hospital swasta, di sini maut selepas kereta Porsche Coupe yang dipandunya terlibat dalam kem4langan dan bertembvng dengan Toyota Vellfire di Jalan Kluang berhampiran Taman Koperasi Bahagia, pagi tadi.

Dalam kejadian pada pukul 8.50 pagi itu, mangsa, Dr. Noor Zairul Muhammad, 50, men1nggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan p4rah manakala seorang lelaki berusia 31 tahun yang memandu Toyota Vellfire terbabit mengalami kecedera4n.

Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Penggaram, Pegawai Bomba Kanan II Saifulle Idris berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu pada pukul 8.59 pagi.

Seramai 16 anggota bersama empat jentera ke lokasi kem4langan untuk memberikan bantuan kecem4san.

Sejurus selepas tiba di lokasi nahas didapati kem4langan melibatkan dua buah kenderaan iaitu kereta mewah jenis Porsche Coupe dan kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Vellfire.

Terdapat dua mangsa terlibat dan salah seorang mangsa tersepit dalam kereta Porsche Coupe,katanya ketika dihubungi, di sini hari ini.

Difahamkan, menurut saksi awal, m4ngsa yang memandu Porsche Coupe dikatakan gagal mengawal keretanya ketika melalui selekoh di laluan berkenaan.

Kereta terbabit dipercayai terb4bas lalu mel4nggar pembahagi jalan dan tiang lampu sebelum melambung dan terbalik ke laluan bertentangan serta mel4nggar Toyota Vellfire berkenaan.

Saifulle berkata, pihaknya mengambil masa kira-kira 10 minit untuk mengeluarkan m4ngsa yang tersepit di bawah kereta Porsche Coupe itu menggunakan peralatan khas.

Jelasnya, m4ngsa diserahkan kepada pasukan perubatan sebelum disahkan men1nggal dun1a.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Ismail Dollah mengesahkan kejadian itu dan memaklumkan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Semoga keluarga arw4h tabah yang mahaesa lebih sayangkan dirinya, insan yang sangat baik Allah sayang. Al fatihah.