Berehatlh ank syurgaa, Bby Lutfi k0rban ke290 C0V1D19!

Sandakan : Kanak-kanak lelaki berusia setahun dan menghidap sindrom down menjadi antara mangsa terbaharu C0V1D19 yang merupakan kem4tian ke 290 di Malaysia.

Mangsa Mohd Lutfi Roslan,1, yang sebelum ini mempunyai latar belakang penyakit j4ntung berlubang dan hipotiroidisme, men1nggal dun1a di Hospital Duchess of Kent di Sandakan, Sabah.

Perkara itu didedahkan Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dalam sidang media harian perkembangan Covid-19 di Putrajaya, hari ini.

Apa yang berlaku sungguh memilukan mangsa antara k0rban termuda C0V1D19 dinegara ini.

Jenazah baby Lutfi diuruskan oleh pengurusan Van Jen4zah Abam Botak yang turut memuat naik video disaat menguruskan jenazah anak syurga ini.

Anak Syurga ..Tidakku sedar berlinang air mata bila melihat Ustaz Afif mengendong anak syurga ini ke forensik.

Baby Mohd Lutfi merupakan salah seorang daripada lapan mangsa yang men1nggal dun1a berkaitan C0V1D19 yang diumumkan hari ini.

Tujuh mangsa lain adalah empat lelaki berusia antara 51 hingga 72 tahun dan tiga wanita berusia antara 55 hingga berusia 71 tahun.

Katanya, semua kematian direkodkan hari ini dilaporkan di Sabah.

Untuk rekod, bayi perempuan berusia setahun dilaporkan m4ut di Sabah sebelum ini dan pada gelombang kedua C0V1D19, mangsa termuda yang dijangkiti C0VID19 membabitkan bayi berusia 12 hari.

Semoga keluarga baby Mohd Lutfi Roslan tabah dengan apa yang menimpa mereka yang maha esa lebih sayangkan baby Lufti hanya setahun dia dipinjam buat keluarga ini moga anak syurga ini akan menarik ayah ibunya ke syurga. Al fatihah