Berat hati utk lepas syg prgi ” Syukur dgn sut PPE dapat teman syg seketika ” (5Gmbr)

Shah Alam : Hanya air mata kesedihan yang mampu mengalir menemani perjalanan terakhir arw4h isteri tersayang yang dijemput ilahi menjadi korb4n C0V1D19.

Abdul Halim Rajuly, 52, hanya mampu melihat pengebumian isterinya, Kahajadariah Baharudin, 48, yang men1nggal dunia akibat C0V1D19 sambil memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE).

Menurutnya, arwah Kahajadariah yang dimasukkan ke Hospital Seremban, Negeri Sembilan sejak 7 Mei lalu, turut menghidapi penyakit kencing manis dan tiroid men1nggal dunia akibat C0V1D19 di hospital berkenaan sekitar jam 4 pagi Selasa.

Abdul Halim ketika dihubungi Sinar Harian bercakap dengan nada yang sedih dan merawan hati, serta tidak banyak yang mampu diluahkan olehnya.

Menurutnya, pengurusan jen4zah dilakukan pihak hospital sebelum dibawa ke Tanah Perkuburan Seksyen 21, Shah Alam.

Semasa arwah dikebumikan, saya boleh tengok dari jarak dekat, tetapi perlu memakai sut peralatan perlindungan diri (PPE).

Perasaan sangat sedih, tidak dapat melawat sejak dimasukkan ke hospital, katanya.

Kahajadariah yang bertugas sebagai kakitangan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) meninggalkan suami dan empat orang anak.

Semoga suami ini tabah kehilangan insan tersayang akibat pandemik amatlah memeritkan tambahan pula disaat anak anak sedang membesar moga dirinya dan anak anak tabah dan roh isteri dan mama pada anak anak tenang disana. Al fatihah.