Bby baru brusia 3 bulan, ” Mamaa mninggal dunia akbat kcuaian org lain ” (5Gmbr)

Petaling Jaya : Perjalanan seorang wanita dan juga ibu berakhir dengan tr4gedi bila Perodua Axia yang dipadunya dirempvh oleh sebuah Perodua Bezza yang dipandu laju dan merb4haya.

M4ngsa Nurul Syazwani Saudi disahkan meninggal dunia dalam kem4langan di Lebuh Raya Persekutuan dekat Kilometer 32.9 menghala ke ibu negara semalam.

M4ngsa yang baru memulakan kerja setelah habis berpantang anak keduanya yang kini berusia 3 bulan mengalami kecederaan p4rah impak rempvhan pada kereta Axia milik nya.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, kemalangan melibatkan dua buah kenderaan iaitu masing-masing sebuah kereta jenis Perodua Bezza dan Perodua Azia.

Sewaktu kejadian kira-kira pukul 1 petang itu, kereta jenis Perodua Axia yang dipandu oleh seorang wanita berusia 33 tahun di lorong tengah telah dirempuh dari belakang oleh kereta Perodua Bezza yang datang dari lorong paling kanan.

Pemandu Perodua Bezza yang secara tiba-tiba bertukar lorong ke kiri dalam keadaan laju telah merempvh bahagian belakang kereta wanita berkenaan mengakibatkan ia hilang kawalan dan terbalik, katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Menurut Mohamad Fakhrudin, akibat pelanggaran itu, wanita berkenaan yang memandu seorang diri telah mengalami keceder4an p4rah dan dikejarkan ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk mendapatkan rawatan.

Kira-kira pukul 3.35 petang hari yang sama, kami telah dimaklumkan oleh pihak PPUM bahawa m4ngsa yang parah disahkan telah meninggal dunia namun lelaki yang memandu kereta Perodua Bezza itu tidak mengalami sebarang keceder4an.

Hasil ujan air kencing dan ujian pern4fasan ke atas pemandu lelaki berusia 34 tahun itu didapati negatif daripada sebarang bahan terlarang serta alk0hol,ujarnya.

Tegas Mohamad Fakhrudin, siasatan berhubung kem4langan tersebut masih dijalankan mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Siasatan berhubung kejadian masih dilakukan dan suspek telah ditahan serta diambil keterangan namun dia kini telah dilepaskan dengan jaminan di atas faktor kesih4tan, jelas beliau.

Terdahulu, satu klip vide0 kamera papan pemuka telah tular di laman Twitter semalam memaparkan tindakan pemandu Perodua Bezza yang memecut laju sebelum merempvh kenderaan lain.

Perkongsian vide0 berkenaan menerima kritikan dan kecam4n daripada netizen yang menyifatkan pemanduan individu itu sebagai mementingkan diri sendiri dan tidak sepatutnya dibenarkan untuk mem4ndu di atas jalan raya.

Tambah menyayat hati, netizen yang mengaku mengenali wanita berkenaan turut mendakwa bahawa m4ngsa yang maut baharu sahaja kembali bekerja apabila tamat tempoh berpantang selepas melahirkan anak kedua beberapa bulan lalu.

Semoga suami arawah tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah isterinya disebabkan kecuaian orang lain dia menjadi mangsa kesihan bby baru berusia 3 bulan. Al fatihah.