Baru sambut ulangtahun perkhwinan, istri kini sdg mngandung!

Sungkai : Seorang petugas barisan hadapan (Frontliners) Jabatan Kecemasan dan Trauma sebuah Hospital  men1nggal dunia terlibat kemalangan hari ini diperjalanan bertugas.

M4ngsa seorang suami dan bakal ayah disahkan men1nggal dunia ketika menerima rawatan impak kemalangan terbabit, apa yang paling memilukan arw4ah baru menyambut ulangtahun perkahwianan pertama pada 3 september lalu.

Disahkan juga oleh rakan setugas isterinya kini dengan meng4ndung anak sulung mereka, apa yang berlaku sungguh memilukan yang maha esa lebih sayangkan arwah.

Harian Metr0 melaporkn Seorang lagi disahkan m4ut dalam kem4langan membabitkan sebuah kereta Proton Saga dan Perodua Myvi di Kilometer 88 Jalan Persekutuan Ipoh-Kuala Lumpur berdekatan Kampung Klah Baru, di sini, hari ini.

M4ngsa ketiga, pemandu kereta Perodua Myvi, Muhammad Ridhwan Ismail berusia 22 tahun berasal dari Kampung Padang Tembak, Teluk Intan men1nggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Slim River.

Sebelum itu, pasangan suami isteri, Mohamed Tahir Junus, 64, dan isterinya, Nor Aini Mohd Sam, 56, yang menaiki kereta Proton Saga m4ut di tempat kejadian.

Ketua Polis Daerah Tapah Superintendan Wan Azharuddin Wan Ismail berkata, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Muallim menerima laporan kemalangan yang membabitkan dua kenderaan pada jam 11.40 pagi.

Katanya, sebaik tiba di lokasi kejadian, kedua-dua kenderaan masih berada dalam kedudukan asal.

Siasatan awal mendapati, Muhammad Ridhwan Ismail dalam perjalanan dari Subang Jaya ke Teluk Intan.

Sebaik tiba di lokasi kejadian kereta Perodua Myvi yang dipandu mangsa dipercayai hilang kawalan lalu masuk ke laluan bertentangan dan bertembvng secara berdepan dengan kereta Proton Saga yang dinaiki pasangan suami isteri terbabit, katanya di sini, hari ini.

Wan Azharuddin berkata, akibat kemalangan itu, pasangan suami isteri berkenaan meninggal di tempat kejadian, manakala, Muhammad Ridhwan yang parah disahkan men1nggal dun1a ketika dalam perjalanan ke hospital.

Menurutnya, kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Semoga isteri arw4h tabah dengan dugaan yang amat berat ini, mereka dipunca bahagia yang maha esa menduga mereka, isteri arw4h juga Fronliners bertugas sebagai jururawat moga roh suaminya tenang disana.

Salam takziah juga buat pasangan suami isteri yang menaiki kereta Proton saga turut terk0rban dalam kemalangan terbut. Al Fatihah.