Baru 15 hari brsalin czerr, Syafiqah diduga trpaksa buang 0VARI (5gmbr)

Jerantut : Perkongsian seorang ibu kepada dua cahayamata bila mana dirinya diduga sakit selepas 15hari bersalin secara pembedahan melahirkan anak keduanya.

Melaluai tulisan NurSyafiqah Hanif dilamana facebooknya dia menulis apa yang terjadi pada dirinya selepas bersalin pembedahan 15 hari lalu.

” Bismillah dpat skit kkuatan nk bcerita, 2februari 2021 5am . 15 hari baru czer lahirkan ank ku diuji plak dgn masalah lain, Aku dkjutkan dgn demam ketar perut belah kanan sakit sangat even xditekan , Xsggup tangung sakit aku mtk suami ata ke hospital jerantut .

Smpai sane dorang amk sampel air kncing , drah and xray, Dri pukul 6pagi smpai pkul 12 baru dpt result, Aku dkjutkan dgn pnyakit apendik , dalam kpala tpkir allahu aku kene oprate plak ni allahu kuat ke aku ni 😭 okey dorang tranfer aku ke hoshas naik ambulans, allahu dlm ambulanss btmbah² lagi sakit sbb ambulans kan laju lnggar je smua .

Aku cuba istigfar mgucap dh nk smpai hoshas, Alhamdulilahh sykur sgt dh smpai, Smpai² sane dlam pkul 2 mcm tulah, Dduk zone kuning, Dktor sane rpeat scan yes nampak mcm ade apendikk .

Lepass tu naik dewan bsalin utk scan pndarah kat czer alhmdulilah xde ape²🙃 lepass tu smntara nk tggu oprate, aku dmsukkan wad dhulu .

Kat situ mcm² drama berlaku blinang airmta call ibu call abah call makayah mrtua call tokayah wsp fmily trdekat wsp gp kwan² mtk solatkan hajat utk aku doakan aku selamat, Smua blinang airmta 🥺aku cari kkuatan kat mereka

Yelahkan bius 1 bdan aku takot dah xleh sdar 😞 Suami dari start smpai hoshas dri ptg smpai ke malam ad kat sisi , Meratap meraung sama², Allahu tuhan je tahu .

Xpernah² suami aku down gitu, Xp dy npk kuat sbb xnk bgi aku lagi lemahh smgat, Pkul 10 mala maseh xde pggilan dri blik oprate , sbb kes byk, Ak ni kategori emergcy jgak xp xtruk apendikk je kan .

Ok turn ak no 3, Pkul 12 gtu baru blik ot call stnby nk oprate , aku dah start berlinang airmata, Bpisah dgn suami dluar blik ot, Ak sorang2 masukk aku istgfar mgucap slawat .

Masuk² blik oprate dorang msukkan aku gas lpas tu dorang ajar aku cara bnafass dgn btol, Seingat aku last dorang cakap , puan kami nk masuk buat bius nie, Lpassstuu ak xsdar ap² dhh .

Nak dijadikan cerita aku sdar pkul 5 pagi deme allahu 3jam aku oprate 3 jam jgk mereka nk sdarkan aku 😣aku kluar2 dri blik oprate suami aku xde 😭ak down lahh, rupanya suami ak dktr suh brhat sbb nk sdrkan ak trlalu lame. Suami aku tgu kat wad ak msuk, tapi ak dpndahkan ke wad lain, okey misi call suami suh bwak brg² .

Okey suami dtgg , msetu SUAMI TERANGKAN KAT AKU PASAL OPRATE TADI, AKU TAKKUAT NAK DENGAR, RUPANYE BUKAN STAKAT APENDIK JE DORANG BUANG TAPI DORANG BUANG OVARI BELAH KANAN N TIUB ( SPRTI AK BULAT DDALAM GAMBAR) suami trangkan kat aku y tandatgan .

Dktor trangkan kat dy ovari n tiub ak ad bnanah , korang taw sbb ap? Sbb ikan hruan Allahu mmg salah ak makan ikan haruan trlalu awal 😭 dktr ckp kalau xbuang tkot merebak ke paru² n ak boleh out .

Allahu, suami xsggup hilang aku dy tndatgan jgk. Tapi utk mgandung lagi boleh sbb maseh ad ovari sbelah kiri . (Tu ak nk prtimbangkan nty ak dh rase serik nk ngdung lagi) okey lpastuu aku down gler2 ramai tye knapa ap smua .

Tapi ak xde kkuatan lagi, Paling ak sedih ak dpsangkan tiub kat prut dlam mase 24jam utk buang nanah2 y maseh lekat ( mAaf xleh tampilkan gbr nk tgk pm tepi) aku xleh bgun sbb maseh ad tiub kat prut 100% suami uruskan bgkak susu ap smua suami buat . Ak maseh lemah .

3hb ak mseh btarung dgn sakit drang offkan tiup kencing so tpksa suami angkat aku ke tndass , Kat tiub perut tu btapa sakitnyeee allahu ,seksanyee .

4hb pkul 10 pgi baru dorang buang tiub kat prut alhamdulilah ringgan skit beban aku , Tapi nak bgun tu sakit lagi lah, Mase dorang buang tiub kat prut tnpa biuss 😭😭sakit tuhan je taww allhuakbar, aku cuba kuat skuat kuatnye .

Suami dh xboleh naik jaga dh xbagi 😞takpelah aku cuba kuatkan diri , Skrg ak dh boleh slow2 bgun even mseh sakit, Suami kne msuk time waktu mlawat jee.

Skrg maseh dwad lagi, Mtk2 lah esk lusa dh boleh balik, Ak rindukan ank2 aku 😞, Maaf trlalu pnjg bcritaa, Ingt lpas branakk czer kalu sygkan rahim koramg jngn makan ikan hruan, Luar npk cantk dalaman kite xtw .

Ak dh trkena , so korang sygi lah rahim korang 😞aku nk share kan pgalaman aku xnk wanita2 kat luar sne rase mcm mne ak rase,Doakan ak cpat smbu n boleh balik yee .

Sebak apa yang ditulis Puan Nursyafiqah Hanif, dia kini masih dizone merah Hospital Termeloh, mengikut suaminya Afizi Abdullah keadaan isterinya kini agak kritkal bila mana ovari sebelah kiri pula dijangkiti kuman.

isterinya kini tidak mampu bercakap hanya mampu menulis jika ingin sampaikan sesuatu padanya, sebak dan berguguran air mata dia bila mengenangkan keadaan isteri hanya mampu berdoa moga isterinya segera sembuh.

Tambahan pula dengan anak keduanya yang masih kecil serta anak sulungnya baru berusia 3 tahun, sama kita doakan agar Puan Nursyafiqah segera sembuh dan Afizi tabah dengan dugaan ini demi anak anak yang masih kecil.Syafakillah Credit : NurSyafiqah Hanif