Ayh prgi jua temani makk, “Sminggu ayh sakitt akbat cdera trbakar ” (5Gmbr)

Kuala Terengganu: Lelaki warga emas yang melecvr pada bahagian kaki dan belakang badan dalam kebakaran yang mengorb4nkan ny4wa isterinya pada Isnin lalu, men1nggal dun1a selepas tiga hari bertarung ny4wa.

Jusoh Muda, 82, disahkan men1nggal dun1a ketika dir4wat di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu, 6.31 pagi ini.

Anak m4ngsa, Zakaria, 56, berkata, jen4zah bapanya dijangka akan dikebumikan sebelum solat Zohor.

Jen4zah ayah masih berada di hospital dan akan dikebumikan di tanah perkuburan yang sama dengan arw4h ibu iaitu di Tanah Perkuburan Islam Makam Lama Chabang Tiga di sini,katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Terengganu, Md Hilman Ab Rashid berkata, m4ngsa men1nggal ketika menerima rawatan lanjut di HSNZ.

Katanya, m4ngsa melecvr kira-kira 50 peratus pada bahagian kaki dan badan.

Susulan kecederaan yang dialami itu, m4ngsa disahkan men1nggal dun1a pada pagi tadi, katanya.

Dalam kejadian jam 10.35 pagi Isnin lalu, warga emas, Fatimah Mohd, 79, maut manakala suaminya melecvr dalam keb4karan membabitkan tiga buah rumah di Kampung Losong Haji Su, seminggu lalu.

Jusoh Muda cuba menyelamatkan isteri tercinta, Fatimah Mohd, namun mungkin keadaannya yang uzur membataskan pergerakannya dia melecvr di kaki dan belakang badan dalam keb4karan itu.

Semoga anak anak tabah dengan apa yang berlaku mereka kini kehilangan ayah dan mak selang seminggu yang maha esa lebih sayangkan kedua duanya. Al fatihah.