Ayah kerja sayang ” nanti ayh balik bila habis kerja disana ” (5Gmbr)

Ini lah setuasi yang terpaksa ditempuh seorang lelaki yang bergelar suami atau ayah pada anak anak disaat ingin melangkah keluar untuk berkerja dinegara jiran Singapura.

Seperti mana yang kita tahu bila menjejak kaki kesana peluang untuk pulang dalam jangka masa terdekat agak tipis disaat wabak C0V1D19 masih berluasa.

Singapura mengetatkan pintu keluar masuk negara mereka membendung penularan wabak C0V1D19.

Dua keping gambar yang dikongsi oleh Min Rossa amat menyentuh hati jutaan rakyat Malaysia bila mana gambar tersebut dikongsi oleh Page popular OH Media dengan Caption.

” Disebabkan PKP, seorang ayah terpaksa merentas negara ke Singapura untuk sesuap nasi demi insan yang tersayang . Lepas pergi entah bila masa boleh balik ke tanah air .

Isteri dan anak-anak menangis sambil memeluk ayah sekuat-kuatnya sebelum bertolak ke Singapura, Sedih pulak rasa 😥 “.

Dalam pada itu ramai rupanya yang hadapai setuasi seperti keluarga tersebut ada antara mereka sudah berbulan bulan tidak berjumpa anak anak hanya mampu melihat dari tambak Johor yang ayah mereka berada jauh di negara seberang Singapura.

Sebak melihat setuasi tersebut anak anak enggan lepaskan ayah mereka pergi siibu hanya mampu menangis.

Semoga keluarga keluarga yang mengalami nasib seperti keluarga ini kuat, mereka terpisah seketika kerana siayah terpaksa berkerja untuk mencari rezeki buat mereka keluarga.

Credit: Oh Media, Min Rossa.