Ay4h jadi K0RBAN C0V1D19, 1bu tersayang di1CU der1taa C0V1D19 (5gmbr)

Serdang : H4ti anak mana tidak luluh apabila kehilangan ayah tercinta sekelip mata akibat C0V1D19, manakala kini ibunya bert4rung ny4wa diICUakibat pendemik tersebut.

Apatah lagi saat kehilangan itu kita tidak boleh lihat dan sentuh j4sad arwah saat dimandikan dan dikafankan serta dikebumikan.

Seperti yang terjadi kepada seorang kanak kanak ini apabila kehilangan bapa akibat v1rus C0V1D19.

Seperti yang dikongsi oleh seorang pengguna Twitter khairulFBI apabila memuat naik satu video memaparkan seorang kanak-kanak yang sedang menjalani kuarantin bersamanya di Taman Ekspo Pertanian Malaysia (MAEPS), Serdang.

Menerusi video berdurasi 1 minit 6 saat itu, kelihatan rakan-rakan lain yang berada di situ memberi semangat untuk kanak-kanak tersebut.

Adik ini baru sahaja kehilangan ayah disebabkan C0V1D19. Sama-sama kita sedekahkan untuk adik ini ya.

Alhamdulillah adik ini kuat semangatny,Jadi, kami berpakat untuk buat sumbangan kilat buat adik ini, Syukur adik ini terima sumbangan daripada geng C0V1D19 MAEPS,tulisnya.

Pemuda itu juga mendoakan yang terbaik buat kanak-kanak tersebut dan turut kongsikan nombor akaun bagi yang ingin memberi sumbangan.

Semoga adik berjaya dunia dan akhirat, Jika ada yang ingin menyumbang seikhlas hati boleh berbuat demikian kepada Nur Kamilatul Alifah, Maybank 162021615921, kongsinya.

Namun dalam posting berbeza pemuda itu turut menyatakan ” Mana yang tak boleh Maybank boleh ke Agro Bank Norazah Binti Abdul Aziz – 2005561000081238″ (ibu).

Sehingga kini, video tersebut telah mendapat lebih 130 ribu tontonan dan hampir 8,000 ulang kicau.

Rata-rata warganet kagum dengan ketabahan adik tersebut dan turut memberi kata-kata positif buatnya.

Semoga adik ini terus tabah menempuh hari mendatang dan kuat dalam segala dugaan hidup, semoga ibunya segera sembuh dan moga rohayahnya tenang disana. Al fatihah.