Arwh Kpl romantik sangat masa Anniversary rupanya itu yg trakhir (6gmbr)

Butterworth : Apa yang berlaku sungguh memiluk4n pasangan ini baru menyambut Anniversary mereka, malam itu arw4h romantik sangat tidak disangaka oleh isteri rupanya itulah Annivesary mereka.

Bapa mertua arw4h pula berkata, Arw4h dah lama ger4m sampai tiga hari tak balik rumah sebab nak bagi dapat jugak tangkap penjen4yah tu, tapi siapa sangka aj4lnya tiba, kata Talib Aziz.

Talib, 77, adalah bapa mentua kepada Allahyarham Koperal K Mahadir Elis, 38, yang m4ut dil4nggar motosikal ketika melintas jalan raya sewaktu mengejar penjen4yah di Jalan Padang Temusu, Sungai Petani, Kedah, hari ini.

Dalam kejadian jam 7.30 pagi itu, Mahadir men1nggal dunia di tempat kejadian akibat p4rah di kepala manakala suspek dapat melarikan diri.

Talib berkata, menantunya ada memberitahu mahu menangkap penjen4yah yang terbabit dengan kes curi kenderaan.

Sepanjang masa dia bagi tahu nak tangkap sampai dapat sebab terlalu geram hingga tiga hari tak pulang ke rumah, tapi apa boleh buat lain pula yang berlaku.

Pada mulanya saya tak percaya dia dah tak ada, apatah lagi ikutkan hari ini dia akan pulang ke rumah kerana bercuti, Namun, kini dia pergi bercuti buat selama-lamanya.

Memang terkejut apabila saya menerima panggilan memaklumkan insiden itu, tapi siapa kita nak menolak takdir Ilahi dan kami sekeluarga reda dengan apa yang berlaku,katanya ketika ditemui di rumahnya di Sungai Dua, di sini, hari ini.

Menurutnya, keperibadian arw4h menantunya amat dipuji memandangkan sering mengambil berat hal keluarga apatah lagi seorang bapa penyayang terhadap tiga anaknya walaupun sibuk bertugas menjaga keamanan serta keselamatan negara.

Arw4h sangat sayang dengan anaknya dan ketika bertugas di Kuantan, Pahang dulu sanggup balik dengan menunggang motosikal ke Pulau Pinang demi berjumpa keluarganya.

Selepas itu, arwah ditukarkan ke Sungai Petani dan terus duduk di sini yang membolehkan dia dapat bersama keluarganya, tetapi Allah lebih sayangkannya,katanya.

Jen4zah Mahadir akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Masjid Jamek Haji Abdul Rashid, Sungai Dua selepas solat Isyak, malam ini.

Difahamkan, ketika ini proses bed4h siasat selesai dilaksanakan di Jabatan Forensik Hospital Sultanah Bahiyah (HSB).

Isteri m4ngsa, Azlila Talib, 39 dilaporkan berada di HSB bagi menuntut jenazah arw4h suaminya.

Terdahulu, Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah dilaporkan berkata, pada 3.45 pagi hari ini, mangsa bersama anggota pasukan Task Force Cegah Jen4yah, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Muda pergi ke Kampung Kepala Bukit, Kampung Sungai Pasir dan menahan tiga lelaki berusia antara 32 hingga 50 tahun untuk membantu siasatan kes samun, curi kenderaan dan pecah rumah.

Beliau berkata, susulan penahanan tiga lelaki itu, m4ngsa bersama pasukan membuat serbuan ke Padang Temusu pada 7.30 pagi untuk membuat tangkapan terhadap suspek lelaki yang masih bebas.

Katanya, setibanya di lokasi, m4ngsa ternampak suspek berusia 24 tahun itu sedang membuka tayar motosikal di hadapan rumah berkenaan. Al fatihah.