Apa salahhh kak ijah, hllang lepas pulang meniaga jsad dtemui dsemak!

Batu Pahat : Misteri kehilangan wanita dan juga ibu yang berkerja sebagai penjual tauhu bakar disebuah kedai makan dipekan Yong Peng semalam terjawab.

M4ngsa Halizam Hamzah,40, yang tidak pulang ke rumah selepas berniaga terjawab dengan penemuan m4yat mangsa dalam semak di kawasan perumahan di Yong Peng, hari ini.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Azhan Abdul Halim berkata, m4yat wanita itu ditemui penduduk yang melalui kawasan berkenaan pada 8 pagi tadi sebelum memaklumkan kejadian kepada polis.

Apa yang berlaku sungguh mengejutkan memandangkan arw4h amat dikenali penduduk sekitar rata rata terkejut dengan berita permergian tr4gis Puan Halizam atau lebih mesra dengan panggilan Kak Ijah.

” Terkejut awal nya dgn berita ini..pernah kenal dulu thn 90an..semoga roh Allahyarhamah ija HalizamHamzah ni tergolong dikalangan org2 yg beriman dan solehah..moga tabah anak2 arwah” – Irman Noraini.

” Berkesempatan menziarahi keluarga Allahyarhamah Halizam Hamzah yang ditemui men1nggal dun1a pagi ini.

Saya bersama Sdr Tian Soon Setiausaha Politik kepada Menteri Pengangkutan YB Datuk Seri Wee Ka Siong merakamkan ucapan Takziah kepada anak Allahyarhamah dan keluarga nya.

Saya Mohon kepada semua saudara dan sahabat saya mendoakan agar Kes ini dapat diselesaikan oleh pihak polis..dan mohon tidak membuat sebarang andaian.

Saya juga mohon kita sedekahkan Al Fatehah buat Allahyarhamah , semoga Dicucuri Rahmat Allah keatas Roh Allahyarhamah..
Al Fatihah – Din Zeq Em

Dalam pada itu sepasukan polis dikejarkan ke tempat kejadian bersama Pasukan Forensik dan Unit Anjing Pengesan (K9) daripada Ibu Pejabat Kontinjen (IPK) Johor untuk membantu siasatan.

Kes mempunyai unsur unsur jen4yah dan disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, katanya.

Sejak semalam tular di media sosial seorang wanita hilang dan tidak pulang ke rumah selepas selesai berniaga pada 8.30 malam.

Malah, terdapat juga penyebaran mesej bergambar mendakwa individu yang terbabit dalam kegiatan pembvnuhan berkenaan namun kesahihannya belum dapat dipastikan.

Semoga keluarga arwah tabah kesihan anak anak yang masih kecil ibu hilang saat pulang mencari rezeki membantu suami tidak disangka arwah dijemput ilahi dengan suasana yang amat memilukan. Al fatihah.