Apa salaah saya, trpaksa mnanggung bebaan pnderitaan (4gmbr)

Kuala Lumpur : Dalam dunia serba moden hari ini, masih lagi ada manusia yang terg4mak melakukan onar terhadap orang lain melalui perbuatan khurafat seperti amalan s1hir atau s4ntau.

Yang sentiasa menjadi mangsa pula lazimnya tidak tahu apa kes4lahan yang dilakukan mereka sehingga terpaksa menanggung beban penderitaan.

Itulah yang sedang dialami penyanyi dan pelakon terkenal, Andi Bernadee.

Dalam perkongsian di akaun Instagram peribadinya tengah malam tadi, dia mendakwa menjadi m4ngsa perbuatan khian4t.

Artis berusia 30 tahun itu memuat naik video menunjukkan p4ku k4rat dalam mangkuk berisi kuning telur.

Selain itu, seekor katak kering pula, kata Andi atau nama sebenarnya, Andi Azrul Andi Mapangile ditemui di bumbung kediamannya.

Andi mendakwa, perbuatan khianat itu bukanlah kali pertama dilaluinya kerana sebelum ini dia pernah menjamah ‘benda k0tor’ yang diletakkan dalam makanannya.

Ini bukan kali pertama saya kena sihir, Saya penat merasa kes4kitan yang dahsyat sekitar dua tiga tahun lalu, Hinggakan saya terpaksa pergi berubat di Yogyakarta, Indonesia.

Sebelum ini, saya pernah termakan benda kotor yang diletak dalam makanan dan saya terkena lagi beberapa hari lalu buat kali kedua, Rakan serumah terpaksa memanggil ustaz untuk mengubati saya selepas Asar, petang semalam.

Saya susah nak lelap mata ser4ngan kali ini, Mata rasa nak tutup, tetapi tidak dapat tidur, Saya berjaga sepanjang malam dan hanya tidur pada sebelah pagi, Selera makan bertambah hingga perut menjadi buncit, kata Andi seperti dilaporkan kepada akhbar.

Sama sama kita doakan moga adik kembali pulih setelah berubat, ini adalah antara dugaan yang terpaksa ditemuinya sebagai anak seni walaupun tiada membuat salah dengan sesiapa.